У Тернополі провели «Ніч в музеї»

У Тернополі провели «Ніч в музеї»

19.05.17 11:56 0 800
17 травня напередодні Дня музею з 18:00 в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбувалось музейне дійство “Ніч у музеї”, організоване управлінням культури обласної держадміністрації та обласним краєзнавчим музеєм.

Програма заходу передбачала різноманітні культурно-мистецькі та пізнавальні заходи: тематичні екскурсії залами музею, майстер-класи майстрів народного мистецтва, художні, літературні та музичні акції, спеціалізовані виставки з фондів музею та ін. Родзинкою «Ночі» стала реконструкція гайдуків залоги кам'янецького замку першої половини XVII століття, відтворена гостями Тернополя Кам'янець-Подільським міським військово-історичним товариством. Всі охочі могли поцілити з лука, потримати козацький мушкет (вагою біля 7 кг.) та зробити фото на згадку.

У холі музею проводились майстер-класи майстрів народних ремесел: бісероплетіння, ляльки-мотанки, малюнку на склі, гончарства, вишиванки. Численні гості, серед яких і молодь, і діти, і дорослі залюбки долучались до народних промислів. Під час заходу відбувався міні-пленер за участю тернопільських художників та дітей «Малярський арт». Музичний супровід забезпечили виступи камерного оркестру Тернопільського державного музичного училища ім. Соломії Крушельницької. Власні поетичні твори виконувала автор, відома Тернопільська поетеса Марія Баліцька. Пізно ввечері молодь змогла проявити свою кмітливість та знання у пригодницьких квестах «У пошуках скарбів Павла Полуботка» залами музею.

За словами директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степана Костюка «Ніч у музеї» - це символічна ніч напередодні Дня музеїв, покликана привернути увагу глядачів, залучити їх до відвідин музею та шанування нашої історії і культури. Загалом, захід за два роки набув неабиякої популярності серед тернополян та гостей міста.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Відповідь на звернення ...
Наступна новина: Волинь: засудили водія,який ...

КОМЕНТАРІ