У Тернопільській ОДА відбувся тренінг тему «Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації»

У Тернопільській ОДА відбувся тренінг тему «Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації»

19.05.17 10:32 0 547
У рамках проведення організаційної та роз'яснювальної роботи з питань реформи децентралізації в Україні та прогресивних методик бюджетування

18 травня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації Міністерством фінансів України спільно з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень проведено тренінг на тему «Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації».

У ході тренінгу представників фінансових управлінь райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення та спеціалістів з питань бюджету об'єднаних територіальних громад області ознайомлено з теоретичними аспектами реалізації змін до бюджетного законодавства та практичного застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі.

У проведенні тренінгу взяла участь Галина Маркович, координатор напрямку «місцеві бюджети» Проектного офісу секторальної децентралізації, яка ознайомила присутніх з напрямками секторальної децентралізації, що реалізовуються в рамках реформи децентралізації влади. Вона зупинилась на основних завданнях, які заплановано реалізувати за окремими галузями (освіта, культура, охорона здоров'я), в тому числі у 2017 році.

Директор департаменту методології та навчальних програм Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Тамара Шаповал у своїй доповіді окреслила правові засади програмно-цільового бюджетування в умовах децентралізації. Доповідач розкрила сутність бюджетної програми як основи програмно-цільового бюджетування та приділила увагу питанням формування результативних показників виконання бюджетних програм.

Практичні аспекти формування бюджетних запитів та рішень про місцевий бюджет у програмно-цільовому форматі висвітлила Ярослава Пишник – старший консультант з економічних питань департаменту методології та навчальних програм Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень.

Тренінг з питань практичного застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі для головних розпорядників коштів обласного бюджету, представників головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області відбудеться 19 травня о 10:00 годині у приміщенні облдержадміністрації (каб. 532).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині оголошено ...
Наступна новина: Чернігів: 1 червня - ...

КОМЕНТАРІ