В Луцьку виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук закликав Кабмін негайно втрутитись у ситуацію з відшкодування пільг та субсидій

В Луцьку виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук закликав Кабмін негайно втрутитись у ситуацію з відшкодування пільг та субсидій

19.05.17 13:18 0 556
Під час брифінгу у Верховній Раді України за участю народних депутатів Ірини Констанкевич, Ігора Гузя, виконувача повноважень Луцького міського голови Ігора Поліщука та представників Володимир-Волинської, Нововолинської та Ковельської міських рад йшлося про ситуацію з відшкодування пільг та субсидій.

Народний депутат Ігор Гузь звернув увагу на критичну ситуацію з виплати компенсації за субсидії у Волинській області та закликав Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсмана негайно втрутитися у вирішення цієї проблеми.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що на сьогоднішній день Волинь знаходиться у найбільш критичній ситуації по розрахунках за субсидіями. Щодо міста Луцька, на у місті заборгованість становить 248 млн грн, 123 млн грн боргують ДКП “Луцьктепло”, 11 млн грн — КП “Луцькводоканал”, 5 млн грн — ОСББ. “Така ситуація спричиняє ряд негативних наслідків. Це - неможливість розрахуватися за природний газ, за електроенергію, ріст заборгованості за енергоносії, ріст пені, неможливість плати податків і єдиного соціального внеску та інші негативні наслідки. В першу чергу, ми повинні подумати про людей. насувається така ситуація, що не буде чим заплатити зарплату людям, які працюють в комунальній сфері. Є загроза не отримати номінації на газ, що несе небезпеку відключення гарячої води. Така ситуація ускладнює підготовку до опалювального сезону”, - сказав Ігор Поліщук.

За його словами, оскільки на підприємствах комунальної сфери не виплачується заробітна плата, є загроза втратити працівників, які змушені будуть шукати роботу за кордоном, адже Волинь межує з Республікою Польща і у людей буде велика спокуса виїхати туди на роботу.

Тож Ігор Поліщук переконаний, що Кабінет Міністрів України мусить негайно вплинути на цю критичну ситуацію.

Закликала почути представників міст та громаду нашої області і вжити негайних заходів, аби питання соціально-економічного розвитку Волині були терміново вирішені, й народний депутат України Ірина Констанкевич.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ