Лікування залежності від Спайса: Як врятувати наших дітей?

Лікування залежності від Спайса: Як врятувати наших дітей?

19.05.17 14:44 0 789

"Лікування залежності від спайса - це застосовування заходів, які призведуть припинення вживання данного наркотику. Наукові дослідження виявили: що таке спайс, як проводити лікування залежності від спайса, які існують основні способи боротьби з цією залежністю і які з них є найбільш ефективними. Спайсова адікція поглинула значну частину молодого населення Росії, а питання лікування актуальне сьогодні як ніколи", - розповідає засновник фонду «За трезвый Крым», який займається реабілітацією алко- та наркозалежних (більш детально читайте на офіційному сайті http://трезвый-крым.рф/).

Що таке спайс або нам оголосили війну?

Питання лікування залежності від спайса особливо гостро звучить саме сьогодні. Про шкоду спайса (спайсових міксів, курильних сумішей) у другій декаді 21 століття вже ніхто не сумнівається. У Росії тільки за офіційними даними зареєстровано понад 2 мільйони осіб, залежних від спайсових сумішей, офіційно визнаних наркотичними речовинами.

  • Хто сьогодні допоможе сім'ям, які потрапили в біду?
  • Де лікуватися від спайса?
  • Хто пропонує ефективне лікування залежності від спайса?

Ці та аналогічні питання все частіше обговорюються в побуті і на роботі. Проблему широко висвітлюють в ЗМІ.

Лікування залежності від спайса можливе

Хвиля занепокоєнь виправдана. Особливістю спайса є те, що цей наркотик викликає звикання після першого вживання. Причому, на відміну від інших видів наркотичних засобів, людина, яка вжила спайс, на деякий час повністю втрачає контроль над собою. Наслідки бувають катастрофічними. Це сотні самогубств і нервових розладів.

За статистикою, кожному другому залежному від спайса, який пережив передозування, лікарі ставлять невтішні діагнози (шизофренія, аутизм, втрата інтелекту, втрата працездатності). Відбуваються незворотні зміни особистості, а тому не можна пропускати ознаки залежності від спайса, потрібно бити на сполох на самих ранніх стадіях. Тільки це допоможе врятувати спайс-залежну людину, повернути її сім'ї і суспільству.

Пару років тому ми і не знали, що таке спайс. У вересні 2014 по Росії прокотилася смертельна хвиля отруєння цими сумішами.

Вона стала проблемою No1 в Пермському краї, в столичних регіонах - Москві та Санкт-Петербурзі. Вона торкнулася таких республік, як: Чувашія, Башкортостан та Дагестан. Повальні випадки спайс-залежності стали фіксуватися в таких областях, як: Кіровська, Ульяновська, Іванівська, Нижньогородська, Тульська, Волгоградська, Оренбурзька та інших. Справжня епідемія охопила Крим, Сургут, Ямало-Ненецький АО.

Практично кожного тижня на момент фіксації пандемії в Росії за статистикою з'являлося до півтори тисячі нових залежних, з яких понад 30 юнаків і дівчат відразу чекав летальний результат.

Чи існують методи лікування залежності від спайса?

Медицина сьогодні пропонує класичний набір заходів щодо позбавлення від спайс-залежності, оскільки реальних і ефективних рішень занадто мало в силу:

  • нестачі інформації - нею тільки почали грунтовно займатися;
  • постійної появи нових масових складів, які не встигають вносити в список заборонених для поширення, а тим більше не встигають вивчати взаємодію компонентів і їх комплексний вплив на організм - він непередбачуваний.

Детоксикація організму - єдиний спосіб лікування будь-якої наркозалежності, пропонований лікарями-наркологами. Чи можна таблеткою або крапельницею лікувати залежність від спайса? Яким повинен бути препарат, щоб відбити у людини одержиме бажання змінити свою свідомість, незважаючи на знання наслідків? Мабуть, це повинен бути ще більш сильний наркотик... Питань багато, відповідей на них поки мало.

Висновки

Позбутися від спайс залежності іноді допомагає глибока робота над собою, але це складно. Для того щоб провести таку роботу, необхідна професійна допомога, а також підтримка, яка виходить від людини з «рівними» проблемами і успішним досвідом їх вирішення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Клиника пластической ...

КОМЕНТАРІ