На Тернопільському обласному форумі «Гордість і надія Тернопілля» нагородили майже півсотні кращих учнів

На Тернопільському обласному форумі «Гордість і надія Тернопілля» нагородили майже півсотні кращих учнів

21.05.17 10:18 0 587
У Тернопільській обласній філармонії відбувся обласний фестиваль-форум для обдарованої учнівської та студентської молоді «Гордість і надія Тернопілля», під час якого було нагороджено 47 кращих учнів у 15 номінаціях та вручено їм відповідні іменні премії видатних уродженців Тернопільської області. Участь у заході взяли заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа та начальник Управління освіти й науки облдержадміністрації Ольга Хома.

За словами Ольги Хоми, щороку під час фестиваль-форуму спільними преміями голови ОДА та голови облради нагороджуються переможці IV етапу Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних дисциплін, ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України і Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, а також учнівська молодь, яка має високі результати в галузі позашкільної освіти та спорту.

Водночас, як акцентував під час нагородження кращих учнів Юрій Юрик, як в Україні, так і в області найбільшу цінність становлять освічені люди, які знайшли своє місце в житті, сповна реалізували власні творчі й професійні можливості, інтелектуальні та організаторські здібності. Адже саме вони є головним рушієм прогресу у всіх сферах діяльності суспільства і держави.

«Обдарована молодь – це майбутня еліта будь-якої країни у всіх сферах: лідери, науковці, митці, спортсмени. А відтак – це безпека, благополуччя і гордість нашої держави, потужній потенціал творення її майбутнього», – підкреслив Юрій Юрик.

Водночас, як зауважила начальник управління освіти й науки ОДА, на Тернопільщині проводиться планомірна робота щодо підтримки талановитих дітей та молоді, створюються умови для їх інтелектуального та культурного розвитку.

«В області функціонують 14 гімназій, 7 ліцеїв, 3 колегіуми, 15 спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням окремих предметів, Тернопільське обласне комунальне територіальне відділення Малої академії наук України. Також охопленню учнівської молоді організованим змістовним дозвіллям, розвитку їх здібностей сприяє діяльність 44 позашкільних навчальних закладів різних напрямків та профілів, серед яких 27 будинків школяра (центрів позашкільної роботи), 10 станцій та центрів технічної творчості, 3 еколого-натуралістичні центри, хорова школа, школа народних ремесел, 2 центри туризму і краєзнавства. Власне, задля підтримання, стимулювання й заохочення обдарованої й талановитої молоді, за ініціативи та сприяння голови обласної державної адміністрації Степана Барни та голови обласної ради Віктора Овчарука на Тернопільщині вже традиційно проводиться форум «Гордість і надія Тернопілля», – підсумувала Ольга Хома.

Довідково:

У 2016/2017 навчальному році учасниками ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних дисциплін були 1246 учнів, переможцями стали 584 школярі. На ІV етапі Всеукраїнських олімпіад із 56 учасників від області перемогу вибороли 13 школярів Тернопільщини (дипломи І ступеня отримали 1, ІІ ступеня – 4, ІІІ ступеня – 8 учнів). У ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України взяли участь 298 учні. Переможцями стали 198 слухачів, які відповідно здобули 31 – перших, 57 – других, 110 – третіх місць. На ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Тернопільське обласне відділення МАН України представляла команда у складі 28 слухачів, з яких переможцями стали 18 (І місце – 2, ІІ – 5, ІІІ – 11 учнів). У 2017 році переможцями фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка стали 15, а Міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика – 2 учні та студенти області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ