На Тернопільщині розпочалася триденна Всеукраїнська проща родин Героїв Небесної Сотні

На Тернопільщині розпочалася триденна Всеукраїнська проща родин Героїв Небесної Сотні

21.05.17 11:30 0 498
Три дні перебуватимуть на Тернопільщині родин Героїв Небесної Сотні зі всієї України. Їхній візит відбувається в рамках Всеукраїнської прощі, і триватиме він з 19 по 21 травня 2017 року. Перший день візиту розпочався із панахиди та покладання квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні у м. Тернопіль. Участь у заході взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна та заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа.

«Всеукраїнська проща родин Героїв Небесної Сотні у Тернопільській області відбувається вперше. Цей формат буде достатньо цікавим і буде поєднувати туристичну складову області з духовною. Зокрема, йдеться про спільну духовну молитву під час проведення прощі у Марійському духовному центрі у Зарваниці. Дана проща – це ініціатива родин загиблих на Майдані. На жаль, на Тернопільщині маємо шість Героїв Небесної Сотні, і тому нині наше завдання – зробити все для того, щоб пам'ятати про Героїв не лише у вигляді пам'ятних дощок чи скверів, а пам'ятати також про їхніх рідних», – зазначив Степан Барна.

Водночас він наголосив, що з цією метою в області також започаткували комплексну програму із вшанування пам'яті загиблих на Майдані, яка передбачає не тільки проведення спецкурсів чи окремих уроків у школах, але й оснащення окремих виставкових залів у краєзнавчих музеях області.

«Ми поставили собі за мету дати можливість неформальному спілкуванню між представниками влади, родинами загиблих та духовенства, щоб підтримати ці родини морально у зв'язку із непоправними втратами», – підкреслив Степан Барна.

При цьому, як додав голова ГО «Родини Героїв Небесної Сотні» Володимир Бондарчук із Старокостянтинова Хмельницької області, ця проща на Тернопільщину є символічною. Протягом трьох днів в області перебуватимуть близько 150 членів родин Героїв Небесної Сотні. Вони візьмуть участь в урочистому відкритті погрудь наймолодших Героїв Небесної Сотні – Устима Голоднюка та Назара Войтовича, побувають у Збаразькому замку, Бучачі та відвідають музей Патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрість. У суботу ввечері відбудеться неофіційна зустріч з головою Тернопільської ОДА і духовенством, після цього візьмуть участь у молебні та поході зі свічками у Зарваниці. У неділю, 21 травня, учасники візьмуть участь у ранкових Богослужіннях у Марійському духовному центрі.

«Наша громадська організація об'єднує більше ста родин загиблих на Майдані. А ідея її створення виникла в червні 2015 року. Ми вирішили, що нам потрібно об'єднатися задля того, щоб продовжувати боротьбу наших рідних. Я, зокрема, втратив на Майдані батька. Мій тато, Сергій Бондарчук, був убитий снайпером 20 лютого 2015-го. Йому було 52 роки. На превеликий жаль, наш досвід, досвід сімей, які втратили своїх рідних під час Революції Гідності, показав, що єдиною розрадою і допомогою може бути лише спілкування з людьми, які пережили подібне горе. Власне, саме такі зустрічі допомагають нам рухатися далі, жити і продовжувати боротьбу, яку розпочали наші близькі», – зазначив Володимир Бондарчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ