В Житомирській області держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення законопроект про реформування друкованих ЗМІ

В Житомирській області держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення законопроект про реформування друкованих ЗМІ

21.05.17 10:03 0 603
Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації».

Відповідний законопроект розроблений Держкомтелерадіо та покликаний удосконалити ті законодавчі норми, які є суперечливими, або через які виникають певні труднощі на шляху реформування. Держкомтелерадіо закликає колективи редакції та журналістів обговорити згаданий законопроект та надіслати свої пропозиції до нього на електронну адресу tarasenko@comin.gov.ua.

«Результати моніторингу свідчать про те, що з 244 учасників першого етапу лише 37 друкованих ЗМІ та редакцій здійснили перереєстрацію друкованих ЗМІ із збереженням назви, цільового призначення, мови видання, тематичної спрямованості, - зазначає Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Однією з причин повільного руху реформи є зволікання співзасновників з ухваленням відповідних рішень та підписанням документів, необхідних для перетворення редакції в суб'єкт господарювання. Крім того, більшість органів влади та органів місцевого самоврядування не виконували вимогу Закону, відповідно до якої трудовий колектив редакції має пріоритетне право у визначенні способу реформування».

Результати моніторингу Держкомтелерадіо процесу реформування свідчать про те, що засновники державних і комунальних видань ігнорують вимогу Закону, якою передбачається у місячний строк після надходження пропозиції трудового колективу редакції ухвалити рішення про реформування. Вже практикою стали звільнення редакторів комунальних ЗМІ без згоди трудового колективу, незаконне відчуження майна редакцій, скорочення штату працівників редакції. Процес реформування супроводжується оскарженням в судах бездіяльності або неправомірних дій органів влади та органів самоврядування.

Внесення змін, які вдосконалять норми Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», сприятиме створенню економічно незалежних друкованих засобів масової інформації, належних умов їх діяльності та покращенню інформаційного забезпечення громадян України.

Робоча версія законопроекту розміщена на веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільському ...

КОМЕНТАРІ