В Житомирській області урядова пенсійна реформа дозволить побороти тіньову зайнятість,- Володимир Гройсман

В Житомирській області урядова пенсійна реформа дозволить побороти тіньову зайнятість,- Володимир Гройсман

21.05.17 10:39 0 469
Запропонований Кабінетом Міністрів України проект пенсійної реформи передбачає відновлення соціальної справедливості і дозволяє побороти тіньову зайнятість. Про це сказав Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що зараз ситуація в пенсійній системі близька до катастрофічної, і бездіяльність вестиме тільки до погіршення. Проблема, за словами Володимира Гройсмана, полягає не тільки в тому, що дисципліна сплати єдиного соціального внеску – ключового джерела наповнення бюджету Пенсійного фонду – є доволі низькою, але й в тому, що стаж людей, які виходять на пенсію – зазвичай недостатній. А, між тим, саме дисбаланси в трудовому стажі зумовлюють ситуацію, коли людина, яка має 35 років стажу, отримує таку ж мінімальну пенсію, що й людина, яка працювали значно менше, або не працювала зовсім.

«Має бути встановлена справедливість. Якщо я працюю 35 років і сумлінно плачу відрахування, я маю отримати гідну пенсію», - зазначив Глава Уряду і додав, що сумлінна сплата внесків працюватиме на користь боротьби з зарплатами в конвертах.

«І нова система – спосіб боротися з тіньовою занятістю і спосіб подолати дефіцит бюджету Пенсійного фонду, - підкреслив Прем'єр-міністр. - Ми за 7-10 років зменшимо дефіцит бюджету Пенсіонного фонду і виведемо його (дефіцит) в нуль, а люди отримуватимуть гідні виплати».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ