На Вінничині за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та підроблення документів доведеться відповідати перед законом

На Вінничині за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та підроблення документів доведеться відповідати перед законом

21.05.17 08:33 0 543
Процесуальним керівником галузевого відділу прокуратури Вінницької області вручено повідомлення про підозру чотирьом особам за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч.ч. 1,3,4 ст. 358 КК України.

Зокрема, двом керівникам та двом бухгалерам підприємства, які за час перебування на посадах ухилялись від сплати податків в особливо великих розмірах. З січня по червень 2015 року вони безпідставно формували податковий кредит з податку на додану вартість шляхом укладання фіктивних договорів та оформлення фінансово-господарських операцій із суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності на придбання товарів та надання послуг без реального настання наслідків, що призвело до несплати підприємством податкових зобов’язань до бюджету в сумі понад 4, 5 мільйона гривень.

Наразі вживаються заходи щодо повного, всебічного та об’єктивного дослідження обставин кримінальних правопорушень.

Довідково:

ч. 3 ст. 212 КК України - умисне ухилення від сплати податків, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, незалежно від форми власності, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів коштів в особливо великих розмірах караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

ч.1 ст. 366 КК України - службове підроблення, тобто складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів карається штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Де в Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ