На Вінниччині викрито зловживання у лісогосподарській сфері керівництвом обласного комунального підприємства

На Вінниччині викрито зловживання у лісогосподарській сфері керівництвом обласного комунального підприємства

21.05.17 09:02 0 633
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами обласного комунального лісогосподарського підприємства, що спричинило тяжкі наслідки.

Як установлено у ході досудового розслідування, службовими особами, у т.ч. одним із керівників вказаного підприємства, в інтересах третіх осіб, вчинено підробку офіційного дозвільного документа – лісорубного квитка, на підставі якого здійснено незаконну порубку дерев на території Копайгородської сільської ради Барського району, чим заподіяно шкоду на суму 1 млн 423 тис гривень.

Наразі вказаним особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, вирішується питання про обрання останнім міри запобіжного заходу.

Довідково: ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

ч. 2 ст. 366 КК України - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів , що спричинило тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині хворі на ...
Наступна новина: Чернівці: Під час круглого ...

КОМЕНТАРІ