На розворот фігури гетьмана на пам'ятнику Чернігів витратив менше 15 тис гривень

На розворот фігури гетьмана на пам'ятнику Чернігів витратив менше 15 тис гривень

21.05.17 11:14 0 571
Безпосередньо на розворот фігури пам'ятника Богданові Хмельницькому з міського бюджету витратиться менше 14,5 тис грн. Ці роботи є лише малою частиною загальної реконструкції постаменту пам'ятника.

Як видно з наведеного нижче локального кошторису, у ці 14,5 тис грн увійшли демонтаж фігури пам'ятника, маса якої до 5 тонн, її подальше встановлення, а також зведення та демонтаж будівельних риштувань. При демонтажі та монтажі використовувалася й важка будівельна техніка - автокран.

Решта робіт з реконструкції пам'ятника включатимуть у себе, фактично, формування нового фундаменту під існуючий постамент, - повідомили в Управлінні капітального будівництва міської ради. - Адже зараз навіть неозброєним оком можна побачити, що постамент трохи нахилився. Тобто існуюча основа не може забезпечити пам'ятнику необхідну міцність і при подальшому пошкодженні не виключене його руйнування. Тому в ході реконструкції передбачене закріплення постаменту за допомогою паль.

Також у реконструкцію входять інші реставраційні роботи – аж до ремонту емблем, хімічного закріплення гіпсу на ліпному декорі та художнього розпису поверхні цього декору.

Близько 700 тис грн – вартість усіх цих робіт загалом.

Дивіться також:

Пам'ятник Богдану Хмельницькому розвернули (Фоторепортаж)

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі нагородили ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ