Як вибрати дитячу коляску?

Як вибрати дитячу коляску?

22.05.17 01:38 0 1343

Молоді батьки купують коляску задовго до появи малюка. При цьому основним фактором при покупці стає стильне оформлення коляски, оригінальне забарвлення і наявність додаткових аксесуарів. Але тільки під час експлуатації мами і тата стикаються з безліччю питань і проблем. Використання коляски в зимовий період, розмір коліс і наявність стопорів, підйом важкої конструкції на поверх або можливість скласти коляску - ось лише деякі з питань, на які доводиться шукати відповіді вже після покупки коляски (до речі, зробити це можна тут). Для того щоб в процесі експлуатації батьки могли зіткнутися з мінімальною кількістю несподіванок, варто познайомитися з рекомендаціями щодо вибору коляски, які представлені нижче.

Тип конструкції

Тип коляски визначить вік малюка:

  • Прогулянковий варіант підходить для тих дітей, хто вже навчився сидіти і навіть ходити;
  • Коляска-тростина може виступати в якості доповнення до основного візка в тому випадку, якщо доводиться часто брати прогулянкову коляску з собою в подорож, на дачу, здійснювати поїздки з коляскою на громадському транспорті. Така коляска легко складається в компактну тростину, яка не відрізняється великою вагою;
  • У більшості випадків батьки цілеспрямовано відправляються в магазин за коляскою-трансформером. Її конструкційні особливості дозволяють легко перетворити звичайний варіант коляски з положенням «лежачи» в прогулянковий варіант з положенням спинки «сидячи». При необхідності можна встановити або відстебнути непотрібні елементи, полегшивши коляску або оптимізувавши її функціонал. Коляска-трансформер буде зручна і незамінна в багатьох життєвих ситуаціях: вона швидко складається, не займає багато місця в складеному стані. Можливість змінити положення ручки дозволяє заховати малюка від вітру під час прогулянок, повернути неспокійну дитини обличчям до мами або розгорнути цікавого карапуза обличчям до оточуючих. Але коляска-трансформер не відрізняється високою маневреністю. Вона досить важка. Для того щоб «пом'якшити» перехід поверхні люльки при зміні положення спинки, можна скористатися жорстким матрацом. Багато високих батьків вважатимуть коляску-трансформер не зовсім зручною, так як вона за своєю конструкцією нижча, ніж класичні моделі;
  • Моделі колясок «3 в 1» відносять скоріше до класики, ніж до трансформерів. Каркас такої коляски не змінює свого положення. Люлька при необхідності витягується, прогулянкове сидіння може виконувати функцію автокрісла. Під час прогулянок варто бути готовим до того, що прогулянковий варіант такої коляски буде більш громіздким, ніж у моделі-трансформера. Але коляски «3 в 1» є більш маневреними, легкими і високими.

Вага конструкції

Поверховість будинку, розташування квартири, наявність ліфта і регулярність його поломок впливають на вибір коляски для дитини. У сучасних будинках багато батьків можуть сміливо залишати коляски в під'їздах і на нижніх поверхах. Але в основному батькам доводиться щодня після прогулянки піднімати коляску в квартиру. Велика кількість додаткових аксесуарів, пристосувань позначиться на загальній вазі конструкції, з якою доведеться справлятися в основному мамам. Окремі моделі виявляться просто непідйомними для тендітних невисоких жінок.

Комплектація коляски:

  • Автокрісло. Комплектація сучасних колясок «3 в 1» дозволяє відмовитися від придбання додаткових пристосувань для транспортування малюка. Автокрісло стає частиною коляски, його можна використовувати в авто або на шасі коляски. При покупці варто перевірити, чи буде кріпитися автокрісло коляски до сидіння вашого автомобіля;
  • Конверт. Під час прогулянок в зимовий період не обійтися без спеціальних конвертів. Для новонароджених передбачені хутряні конверти, які дозволяють повністю сховати дитину від морозу. Для дітей старшого віку можна використовувати конверти, які дозволяють тримати в теплі ніжки і ручки малюка. В окремих моделях конвертів передбачені капюшони, блискавки. Якщо дитина не страждає від алергії на хутро тварин, то доцільно вибрати конверт з овчини, так як цей матеріал дозволяє шкірі малюка дихати, а не перетворюється в жаркий кокон;
  • Люлька. Наявність переносної люльки дає можливість батькам легко переміщати малюка, не відриваючи його від гри або сну. За допомогою люльки-переноски можна відправитися в поліклініку, в гості, при цьому малюк менше піддається стресу, так як залишається в своєму звичному оточенні і не розлучається з улюбленим ліжечком. Коляска з люлькою набагато тепліша звичайного варіанту, завдяки подвоєним стінкам. Зі зростанням малюка замість люльки доведеться придбати матрацик;
  • Ручка. Замість звичних «стаціонарних» ручок на візках можна зустріти ручки з кнопкою регулювання положення. Такі ручки дозволяють підібрати ідеальну висоту телескопічної трубки для батьків будь-якого росту. Ручки, які змінюють своє положення при натисканні кнопки, незамінні в тому випадку, якщо в під'їзді або ліфті батьки стикаються з вузькими проходами, незручними дверима і прорізами. Але використання кнопки призводить до того, що термін служби ручки скорочується.

Колеса

Прогулянки з дитиною і коляскою ускладнюються декількома факторами: погода, атмосферні опади, стан дорожнього покриття у дворі. Тому варто звернути увагу на колеса коляски, які згладять неприємні сюрпризи, що підстерігають молодих батьків на дорогах. Добре, якщо мама може спокійно прогулятися з коляскою по парку або посидіти на лавочці, поки малюк спить. Але частіше доводиться бігти з коляскою на кухню, в поліклініку, в школу або садок за старшою дитиною. Якщо ви точно знаєте, що при використанні коляски не обійтися без «зустрічей» з вибоїнами і ямами на дорогах, то краще зупинити свій вибір на візках з великими колесами. Маленькі колеса в зимовий період будуть швидко забиватися снігом, брудом. Вони розбовтаються і почнуть скрипіти після нетривалої експлуатації.

Перед походом в магазин варто звернути увагу на ширину дверного отвору в під'їзді і квартирі, а також на ширину отвору ліфта. Ширина між колесами повинна бути оптимальною для того, щоб батьки вільно проходили з коляскою, а не «чіплялися» колесами за кожен одвірок.

Якщо батьків цікавлять маневрені моделі, то варто підібрати коляску на ременях або ресорах. Пружинні варіанти менш маневрені, з ними складніше в'їжджати на бордюри, будь-які вершини. Завдяки ременям, коляску можна качати, що дасть можливість дитині швидко заснути. Необхідно бути готовим до того, що ремені згодом стираються, але їх можна без зусиль замінити новими.

Перед покупкою уточніть, чи можна поміняти колеса в разі несподіваної поломки або непередбаченої ситуації. Якщо основний «прогулянковий» період випадає на літо, то оптимальним рішенням стануть коляски з гумовими шинами. Малюкові буде комфортно, завдяки спеціальній амортизації. Але прогулянки в зимовий період перетворяться на муку для мам і тат через гумові шини. Пластикові колеса швидко впораються з шаром снігу і бруду.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Луцькі вулиці активно ...

КОМЕНТАРІ