У Луцьку відзначили День Європи

У Луцьку відзначили День Європи

22.05.17 12:05 0 569
Національними прапорами, барвистими костюмами, піснями та святковою атмосферою наповнився Центральний парк імені Лесі Українки у Луцьку, відзначаючи День Європи. Для мешканців та гостей міста підготували цікаву святкову програму - веселу європейську тантамареску для фотографування, цікавинки від навчальних закладів та громадських організацій, конкурси, анімація, розваги, аквагрим «Європейська розмальовка» та багато іншого. Лучани та гості міста, що завітали сюди цього погожого вихідного дня, ще раз переконалися у тому, що українське та європейське суспільство тісно пов'язані між собою.

У рамках відзначення Дня Європи відбувся уже традиційний фестиваль шкільної творчості “Євробачення - 2017”, де навчальні заклади міста піснями і танцями представляли одну з країн-членів Європейського Союзу. Усі охочі мали нагоду насолодитися виступами юних лучан та більше дізнатися про культуру європейських країн.

Після завершення фестивалю до присутніх з вітальним словом звернулися виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук та консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Ігор Поліщук привітав гостей зі святом, висловивши сподівання, що вони отримали масу задоволення від виступів юних лучан, які демонстрували культуру різних країн. “У цей чудовий день приємно бачити тут дитячі посмішки та гарний настрій. Луцьк -це справжнє європейське місто, яке щороку зміцнює та розширює партнерські відносини із різними містами Європи та й усього світу. Ця багаторічна співпраця дає чудові результати, які неодмінно підуть на користь усім нам. Проведення спільних свят, обмін традиціями, інтегрування молоді ще більше об'єднує нас, вселяючи віру у те, що на Україну чекає щасливе європейське майбутнє, -підкреслив він.

У свою чергу, Кшиштоф Савіцкі зазначив, що місто Луцьк є давнім другом та хорошим сусідом багатьох польських міст. Він наголосив, що толерантність та взаємоповага один до одного є одним із пріоритетів у європейській спільноті.

Також Кшиштоф Савіцкі подякував виконувачу повноважень міського голови Ігорю Поліщуку за допомогу і підтримку у реалізації різноманітних заходів.

Потому Ігор Поліщук та Кшиштоф Савіцкі нагородили учасників та переможців “Європейської олімпіади”, яка відбулася цього дня вранці. Одними із кращих стали польські школярі, зокрема Емір Чахед з міста Бартошице посів третє місце, а Філіп Гембіцькі із Хелма зайняв друге місце.

А переможцем Євроолімпіади став Станіслав Дищенко, учень Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №25.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ