Чому годування грудьми важливо для жінки?

Чому годування грудьми важливо для жінки?

22.05.17 19:08 0 774

Як повідомляє портал для батьків та молодих мам http://www.childbrand.ua/:

  1. Грудне вигодовування стимулює вироблення гормонів, які допомагають жінці швидше відновитися після вагітності і пологів. Виділення окситоцину при годуванні груддю прискорює скорочення матки;
  2. Повноцінне (в т. ч. і нічне) грудне вигодовування сприяє природному запобіганню;
  3. При годуванні грудьми витрачається більше калорій, що призводить до нормалізації ваги;
  4. Годування грудьми знижує ризик виникнення раку грудей і яєчників, остеопорозу після настання менопаузи;
  5. Годування грудьми завжди доступне, не вимагає спеціального приготування, природно, правильної температури, безпечне;
  6. Грудне молоко безцінне, тому що володіє не тільки перерахованими вище перевагами, але і значно економить сімейний бюджет!

Молода мама повинна знати, що гормони, що відповідають за вироблення молока "працюють" вночі (до ранку груди зазвичай переповнені), а вдень - час гормонів, що відповідають за віддачу молока. Тому так важливий достатній нічний сон і денний відпочинок. Вся сім'я повинна прагнути допомогти молодій мамі по господарству (прання, прибирання, кухня), а мама і малюк повинні бути поруч. Їхня справа - їсти, спати і гуляти.

Так Так! Добре їсти повинна не тільки дитина, але і мама, так як повноцінність грудного молока безпосередньо залежить від материнського харчування. Якщо годуюча жінка встигає пару раз за день випити чашку чаю з бутербродом, то і в грудному молоці буде не 90, а всі 99 % води, і малюк, навіть при достатній лактації не отримуватиме достатньої кількості поживних речовин, так важливих для його росту і розвитку.

Часто з боку родичів молодої мами зустрічаються поради, що годуючи грудьми, жінка повинна з'їдати в два рази більше їжі, щоб нагодувати не тільки себе, але і малюка. Така позиція неправильна, при грудному вигодовуванні жінка зазвичай витрачає до 600 калорій додатково. Тому правильніше говорити: "треба їсти не за двох, а для двох", забезпечуючи надходження достатньої додаткової кількості всіх необхідних харчових речовин.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Якою має бути дитяча ...
Наступна новина: Отдых в Анапе: отель ...

КОМЕНТАРІ