У Тернополі відкрили меморіальну дошку політв’язню,дисиденту,поету Степану Сапеляку

У Тернополі відкрили меморіальну дошку політв’язню,дисиденту,поету Степану Сапеляку

23.05.17 13:39 0 532
У День пам’яті жертв політичних репресій на фасаді музею політв’язнів у Тернополі відкрили меморіальну дошку політв’язню, дисиденту, поету Степану Сапеляку. Представники духовенства освятили меморіальну дошку та провели панахиду.

Очільник Тернополя, який був присутній на відкритті разом з небайдужими тернополянами, зазначив, що Степан Сапеляк увійшов в історію України не лише як поет, прозаїк, публіцист, літературознавець, правозахисник, громадський діяч.

«Особливу славу йому принесла участь у «росоховацькій групі», членів якої можна назвати новітніми бандерівцями. Основу цієї групи складали молоді українці, які народилися вже після 1950 року. Підпільна група Степана Сапеляка із села Росохач Чортківського району 22 січня 1973 року у Чорткові провела історичну акцію: встановила чотири синьо-жовті прапори та розвішала прокламації до 55?ої річниці проголошення Четвертого Універсалу Української Центральної Ради в Києві, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Це були справжні новітні українські повстанці, які планували боротися з комуністичними карателями зброєю, як це робили їх батьки. Він прожив своє життя, як має прожити справжній українець, справжній бандерівець: боровся з ворогами, творив для України, розбудовував омріяну Українську державу».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ