На Тернопільщині відбулися щорічні дні моди

На Тернопільщині відбулися щорічні дні моди

23.05.17 16:48 0 656
18-19 травня 2017 року у Тернополі проходили щорічні Тернопільські дні моди. Організаторами дійства стали Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська міська рада, Галицький коледж ім. В. Чорновола та ГО «Тернопільські дні моди». Свято моди і краси відбувалось на декількох локаціях та охоплювало різноманітні події: покази колекцій, презентації та розважальні заходи.

У рамках днів моди 18 травня відбувся круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку легкої промисловості України» за участю радника міністра освіти і науки України, громадського діяча, дизайнера Голди Виноградської та представників тернопільських виробників одягу і дизайнерів, викладачів профтехучилищ, освітян. Було обговорено ряд питань, пов'язаних з функціонуванням на ринку легкої промисловості в сучасних умовах, профтехосвіти у галузі, взаємодії з регуляторними органами тощо. Як підтвердила Голда Виноградська: «зміни – це процес спільний, який базується на ініціативі самих підприємців, представників законодавчих органів, влади, директорів профтехучилищ, професійного середовища загалом».

Цього ж дня Голда Виноградська презентувала свою книжку «Українська принцеса чи Мрії посла України» в Українському домі «Перемога».

Водночас, як повідомляють в управлінні культури Тернопільської ОДА, перші колекції, що демонструвались 18 травня у День вишиванки були присвячені національним мотивам. Етно-колекції одягу представили дизайнери: Ірина Цисецька та Тетяна Щурова та бренди: «Вишиванки Птаха», «Окраса», «Вишиванка», Zelta atelier та ін. У п'ятницю 19 травня покази продовжували українські дизайнери: Ірина Головата, Лідія Яніцька, Гоша Альтшулєр, Альона Сереброва та бренди: MeryEm, Angela Rosh, Студія моди «D.V.K», Дім моди Kostelni та ін.

Заступник начальника управління культури обласної адміністрації Марія Гудима відзначила, що такий захід несе не лише естетичне задоволення, хоча, звичайно, воно переважає, а й покликаний допомогти у налагодженні діалогу між бізнесом і державними органами, між ринком виробництва одягу та освітніми закладами, які готують майбутніх фахівців галузі, а також підтримувати національного виробника.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна і Туреччина ...
Наступна новина: Нотариально заверенный ...

КОМЕНТАРІ