На Тернопіллі звернення голови обласної державної адміністрації Степана Барни з приводу 80-тих роковин Великого терору

На Тернопіллі звернення голови обласної державної адміністрації Степана Барни з приводу 80-тих роковин Великого терору

23.05.17 14:43 0 557
Дорогі земляки! Традиційно в третю неділю травня ми відзнаємо День пам'яті жертв політичних репресій. Однак цього року ми відзнаємо ще й 80-ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років. В цей день ми згадуємо всіх, хто поклав життя на вівтар незалежності.

Так, сталінська верхівка боялася й ненавиділа кожен народ, підкорений нею. Найбільший страх вона відчувала перед Україною. Знищенню підлягав наш дух. Знищенню підлягав кожен, запідозрений у найтяжчому зі злочинів – любові до України.

Тому відновлення правди про політичні репресії і гідне вшанування їхніх жертв – це не просто символ. Це – головна ознака, що наша душа жива, що наше життя незнищенне, що наш народ переміг і зло, і смерть.

Вшанування жертв політичних репресій для нашого народу є принциповим, адже від кривавої руки Великого терору загинули кращі з кращих: борці за свободу, лідери, прометеї, що несли світло та підіймали народ на боротьбу. Ми маємо нещадно засудити тоталітарний і авторитарний режими, які були на українській землі в роки радянської влади і призвели до трагічних подій в Україні. Вшанування пам'яті жертв політичних репресій - це шлях до відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

Цей день - трагічний і водночас повчальний урок нашої історії. Урок, що вчить націю бути сильними і консолідованими у прагненні збудувати високо демократичну державу. Це не тільки історія та пам'ять, це - попередження злодіянь проти людяності і в майбутньому.

Закликаю згадати в цей день усіх, хто став жертвою тоталітарного режиму. І пам`ятаймо:

найкращим пам'ятником всім їм буде розбудова і створення єдиної, сильної, могутньої української держави.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові проводять ...

КОМЕНТАРІ