В Житомирській області перший робочий день Центру розвитку місцевого самоврядування.

В Житомирській області перший робочий день Центру розвитку місцевого самоврядування.

23.05.17 13:01 0 514
Перший робочий день після відкриття розпочався 22 травня, у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Директор відокремленого підрозділу Василь Невмержицький поділився планами та ідеями щодо діяльності Центру.

Як вам працюється у перший робочий день після відкриття?

З перших же хвилин робочого часу в нас розпочалася інтенсивна робота. Ми плануємо 24 травня провести регіональну конференцію з питань децентралізації, зокрема з питань госпітальних округів. Тому в робочий процес увійшли швидко, аби все пройшло на високому рівні.

Чим саме займається ваш Центр?

Вже визначена Стратегія роботи Житомирського відокремленого підрозділу і зроблений план на 2017 рік згідно із стратегічних пріоритетів – створення передумов для якісного виконання місцевими органами своїх завдань, зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування з питань управління фінансами, покращення інституційної спроможності відповідних установ на обласному та місцевому рівнях. Зараз в області створено 32 ОТГ і найголовніше завдання – це їх розвиток. На наш Центр покладаються завдання щодо супроводу громад, їх підтримки і навчанні спеціалістів у різних галузях: в охороні здоров'я, освіті, просторовому плануванні та найголовніше – допомога у написанні Стратегії розвитку.

Які плани на 2017 рік?

Тут все просто – створити на Житомирщині якомога більше ОТГ. Наша мета на 2017 рік, відповідно до поставлених головою ОДА завдань, – це 80% території області має бути під ОТГ.

Чи повністю укомплектований кадрами Центр?

Ні. З 1 червня в Центрі вже будуть працювати консультант з питань регіонального розвитку та консультант з питань децентралізації. Буквально днями проходить конкурс на спеціалістів з питань комунікацій та управління фінансами. Але це ще не все – плануємо провести конкурс на посаду експерта з муніципального співробітництва.

Як довго працюватиме Центр?

Програма «U-LEAD з Європою» – це програма для України з розширення прав та можливостей на місцевому рівні розрахована на 4 роки (з 2016 по 2020). Цю програму фінансує Європейський Союз разом із країнами-членами ЄС: Німеччина, Швеція, Польща, Естонія. Бюджет програми складає 104 млн євро.

Чи буде Центр працювати після 2020 року?

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині взято під ...
Наступна новина: За втручання органів ...

КОМЕНТАРІ