Делегація з Волині побувала на Донеччині,аби вшанувати пам'ять загиблих військовослужбовців під Волновахою

Делегація з Волині побувала на Донеччині,аби вшанувати пам'ять загиблих військовослужбовців під Волновахою

23.05.17 14:07 0 635
Трагічні події трирічної давності згадували цими вихідними волновасьці разом з волинянами. Три роки минуло з того часу, коли страшна звістка сколихнули всю Україну: у ніч з 21 на 22 травня 2014 року на табір 51-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України, що розташовувався між селищами Ольгинка та Володимирівка, неподалік регіонального ландшафтного парку Великоанадольський ліс, напали бойовики “ДНР”.

Втрати сил у бою під Волновахою стали найбільшими від початку АТО та найбільшими в українській армії до того часу.

На волноваській землі, під Благодатним, загинуло водночас вісімнадцять воїнів 51 ОМБр, більшість з них – хлопці з Волині.

З лютого 2015 року Волноваха і Луцьк стали містами - побратимами.

19-21 травня у місті Волноваха відбулося ряд заходів до третьої річниці трагічних подій. Участь у них взяла й делегація з міста Луцька, до якої увійшли заступник міського голови Григорій Пустовіт, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик, радник голови Волинської облдержадміністрації Тарас Яковлев, родичі загиблих військовослужбовців, священослужителі та інші.

Під час урочистих заходів до присутніх звернувся заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він наголосив на важливості спільного будівництва у місті Волноваха храму Святого Миколая Чудотворця та передав секретарю Волноваської міської ради Тетяні Гукай символічну капсулу з написом “Луцьк і Волноваха - разом”, в яку помістили звернення до нащадків. В тексті звернення згадується покійний Луцький міський голова Микола Романюк.

Також відбулася презентація будівництва храму УПЦ КП. Церкву будуватимуть на кошти волинських та волноваських меценатів і благодійників. Маленька дерев'яна церква, котра незабаром з'явиться у Волновасі, має стати не тільки місцем для молитви: біля неї буде розбито невеличкий сквер для відпочинку з дітками, діятимуть Недільна школа і благодійний осередок.

Крім того, відбулося закладання капсули-послання майбутнім поколінням на місці будівництва храму Святого Миколая Чудотворця. Владика Донецький і Маріупольський Сергій, ієромонах отець Макарій, настоятель храма міста Волноваха єпископ Славянський Всеволод, Благочинний Луцького благочинія УПЦ КП отець Михайло провели спільне богослужіння. Отець Михайло передав ікони, в тому числі Святого Миколая, для майбутнього храму.

Участь у закладанні капсули також взяли керівник ініціативної групи з будівництва храму Володимир Мельникович, керівник робочої групи Віктор Уніга, радник голови Волинської облдержадміністрації, член робочої групи Тарас Яковлев.

Не менш хвилюючим був мітинг – реквієм суботнього ранку “Червоним маком пам'ять пломенить” на місці загибелі військовослужбовців 51-ї ОМБР, де встановлено пам'ятний хрест та меморіальну дошку. Зокрема, тут втратили своє життя: Леонід Полінкевич, Володимр Овчарук, Олександр Артимук, Дмитро Йовзик, Микола Бондарук, Михайло Грицюк, Володимир Зарадюк, Віталій Ліщук, Віталій Маринич, Віталій Махновець, Андрій Нечипурук, Леонід Озеранчук, Павло Попов, Володимир Прокопчук, Дмитро Шкрібляк, Любомир Кузьмін, Євген Біда, Михайло Рибак.

Один за одним до слова запрошуються народний депутат України Дмитро Лубінець, голова Волноваської райдержадміністрації Олександр Баранник, голова Волноваської районної ради Валерій Лубінець, підполковник, заступник військового комісара Донецького ОВК по роботі з особовим складом та громадськістю Микола Шарий, капітан збірної команди ветеранів України з футболу Іван Яремчук, мати загиблого бійця Марія Юхимівна Махновець, від матерів Волноваського району - Марія Іванівна Гончарова.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Григорій Пустовіт сказав: “Ми повинні жити так і розбудовувати свою країну, щоб нікому не спало навіть на думку випробувати наш героїзм, нашу силу, вона в нас є, бо противник не може пройти вперед, і ми обов'язково переможемо”.

Також члени офіційної делегації Луцька здійснили поїздку на передову у селище Гранітне, де проходять службу волиняни, передали їм солодкі гостинці, продукти харчування та медичне приладдя. Крім того, подарували військовослужбовцям футболки розмальовані луцькими учнями із побажаннями перемоги та залишитися живими.

Лучани зустрілися й з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, малозабезпеченими громадянами і передали їм харчові набори.

Уже вчергове у місті Волноваха відбувся футбольний турнір на честь загиблих військовослужбовців 51-ї ОМБР.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ