Громадськість міста Луцька вшанувала пам'ять Тараса Шевченка у день його перепоховання

Громадськість міста Луцька вшанувала пам'ять Тараса Шевченка у день його перепоховання

23.05.17 15:13 0 548
22 травня, виповнюється 156-та річниця з дня перепоховання видатного українського поета, великого Кобзаря Тараса Шевченка. Цього дня 1861 року його перепоховали на Батьківщині, а саме на Чернечій горі у місті Каневі.

З цієї нагоди у Луцьку до пам'ятника Великому Кобзареві прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, представники духовенства, творчої інтелігенції, учнівської молоді та громадськості.

Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду за упокій душі Тараса Шевченка.

Потому присутні поклали квіти до монумента.

“ ми вшановуємо світлу пам'ять видатного українського поета, митця, справжнього пророка українського народу Тараса Шевченка. В умовах сьогодення ми повинні жити, працювати і любити Україну, аби бути гідними нащадками Великого Кобзаря”, - зазначив виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук.

Народний аматорський художній колектив клубу села Боратин виконав «Заповіт» Тараса Шевченка. Своїми роздумами про творчість та величезну духовну спадщину, яку по собі залишив Великий Кобзар, ділилися із присутніми громадські діячі та літератори, зокрема член Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: За останній тиждень у м. ...

КОМЕНТАРІ