В Луцьку роботу підприємства ТОВ “БІО ПЕК” вивчатиме спеціальна комісія

В Луцьку роботу підприємства ТОВ “БІО ПЕК” вивчатиме спеціальна комісія

23.05.17 14:55 0 582
Останнім часом у місті поширюється неприємний запах. Однією з причин цього може бути виробнича діяльність ТОВ “БІО ПЕК”, яке знаходиться на території “Гнідавського цукрового заводу”. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук неодноразово спілкувався з керівництвом підприємства щодо вирішення питання з налагодженням безпечної роботи очисних споруд і зупинення поширенням неприємного запаху. Однак, остаточної реакції не було, і обіцянок своїх вони не виконали.

І от мешканці мікрорайону Вересневе зібралися на збори, аби вимагати від керівництва ТОВ “БІО ПЕК” зупини виробництво. Поспілкуватися з місцевими мешканцями та керівниками заводу завітали голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Мешканці мікрорайону нарікали на постійний неприємний запах, що унеможливлює нормальне проживання. Також люди хвилюються, що при виробництві біеоатанолу та іншої продукції можуть використовуватися шкідливі речовини, які при неналежній роботі очисних споруд можуть потрапляти у ґрунт та воду. Тому громада вимагає зупинити роботу підприємства.

Натомість, представники ТОВ “БІО ПЕК” запевняють, що мають усю необхідну документацію на здійснення виробничої діяльності. Також вони запевняють, що їхня робота не несе загрози для здоров'я і життя громадян.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Ігор Палиця зазначив, що вчора зупинено роботу ТОВ “БІО ПЕК”. За його словами, в обласній раді буде створена спеціальна комісія, до якої увійдуть депутати, екологи та інші фахівці. Крім того, він закликав мешканців Вересневого зорганізуватися і делегувати своїх представників до цієї комісії. Члени комісії проведуть перевірку дозвільної документації та роботи підприємства. Ігор Палиця зазначив, що якщо буде встановлено шкідливість виробництва для навколишнього природного середовища, то зупинять виробництво. За його словами, для роботи комісії вистачить тижня, і після цього знову відбудеться зустріч з громадою.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що хоча завод і не знаходиться на території міста Луцька, але від його діяльності страждають лучани. Він зауважив, що міська влада вела перемовини з керівництвом підприємства, шукала шляхи виходу з ситуації, але результату це не дало. Нині роботу заводу зупинено. “Ми виступаємо, щоб підприємство не працювало до того часу, поки не буде проведено перевірку. Робота може бути відновлена лише у випадку, якщо виробництво буде безпечним і не створюватиме проблем лучанам”, - наголосив він.

Чергова зустріч мешканців, влади і представників підприємства відбудеться наступного тижня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Відбулися ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ