Олег Валов: Питання енергонезалежності є одним з найважливіших для безпеки держави

Олег Валов: Питання енергонезалежності є одним з найважливіших для безпеки держави

24.05.17 09:12 0 598
У Чорткові 19-20 травня відбулися Дні «Сталої енергії». Участь у заходах взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов.

До комплексу заходів та дискусій долучилися представники uMuni, асоціації «Енергоефективні міста України», «Угода мерів», GIZ, а також банків і комунальних підприємств.

Олег Валов наголосив, що Чортків робить великі кроки у напрямку енергоефективності, займаючи друге місце в області за кількістю надання теплих кредитів. «Україна була не готова як держава увійти в процес енергоефективності у 2014 році і стати незалежною від когось. питання енергонезалежності є одним з найважливіших для безпеки держави і в зв'язку з цим на Тернопільщині проводиться багато заходів у даному напрямку», - зазначив Олег Валов.

Він підкреслив, що запровадження заходів з енергоефективності допомагають економити кошти, які у свою чергу можна спрямувати на розвиток інфраструктури, у тому числі і на ремонт доріг. «Коли проводяться енергоефективні заходи, то більше коштів залишається у місцевому бюджеті. Кожна копійка вкладена в енергоефективність дає нові робочі місця, які у свою чергу дають надходження до місцевого бюджету. Додатковим ресурсом економії також є побутові відходи, які нераціонально використовуються. З них можна черпати енергію і направляти у заходи енергоефективності для громади», - наголосив Олег Валов.

Також заступник голови Тернопільської ОДА зауважив, що фінансову підтримку на проекти з енергоефективності надає як держава так і донорські організації. Зокрема, за його словами, у Державному фонді регіонального розвитку, з якого здійснюється підтримка проектів, поданих областями, енергоефективність займає одне із чільних місць. «Наприклад, торік Тернопільщина отримала з ФРР близько 93 мільйони гривень. Приблизно 36% цих коштів були спрямовані саме на заходи, що допомагають заощаджувати енергію та більш раціонально її використовувати. Цього року для Тернопільської області передбачено 115 мільйонів гривень, і серед поданих проектів є багато тих, що передбачають втілення заходів з енергозбереження. Тож, маємо хорошу підтримку, і завдання – правильно нею скористатися. В районах області та громадах повинні поставитися до цього з відповідальністю. В тому числі маємо звертати увагу на виховання культури споживання енергії», - зазначив Олег Валов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За результатами рейтингу ...

КОМЕНТАРІ