Секретар міської ради Ігор Поліщук зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Вєславом Мазуром

Секретар міської ради Ігор Поліщук зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Вєславом Мазуром

24.05.17 11:08 0 636
Нещодавно Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку було призначено досвідченого дипломата Вєслава Мазура. І от з новопризначеним Генеральним консулом зустрівся секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук.

Розпочинаючи розмову, Ігор Поліщук привітав Вєслава Мазура з призначенням на посаду. Він зазначив, що у Луцької міської ради склалася хороша співпраця з Генеральним консульством Республіки Польща у Луцьку та висловив сподівання й на подальше поглиблення відносин.

Вєслав Мазур подякував за зустріч. Він наголосив, що хоче заявити про готовність до співпраці. Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку запевнив Ігоря Поліщука у тому, що готовий до діалогу і завжди надасть підтримку у будь-яких починаннях.

Коротко Вєслав Мазур розповів про свою дипломатичну роботу. За його словами, він уже працював у різних установах Республіки Польща в Україні. Зокрема, у 2014 році - у консульстві в Автономній Республіці Крим. За його словами, на той час це була єдина дипломатична установа країн ЄС в Криму.

Також Вєслав Мазур привітав українців з тим, що з 11 червня почне діяти безвізовий режим. На його переконання, це ще один крок до вступу України до Європейського Союзу.

Ігор Поліщук вважає запровадження безвізового режиму позитивним кроком. Він впевнений, що тепер українцям стане легше подорожувати країнами Європи.

У свою чергу, Вєслав Мазур додав, що Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку налагодило якісну роботу з видачі віз нашим співвітчизникам. За його словами, у 2016 році дипломатична установа видала більше 280 тисяч віз. Цьогоріч уже видано 135 тисяч віз. Він зауважив, що процес - максимально спрощений.

Під час зустрічі в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець розповіла про співпрацю Луцька з польськими партнерами. Зокрема, наше місто має сім міст-партнерів у Республіці Польщі.

Також протягом 2012-2015 років у Луцьку міською радою та комунальними закладами спільно з польськими партнерами впроваджено 7 грантових проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 і нині відбувається підготовка проектів на новий конкурс Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

На завершення зустрічі Ігор Поліщук вручив гостям символічні презенти.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ