Визначено пріоритетні напрямки розвитку міста Луцька

Визначено пріоритетні напрямки розвитку міста Луцька

24.05.17 10:04 0 525
Депутати міської ради Андрій Авраменко, Олександр Лазука та Микола Собуцький працювали у складі постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

На початку засідання депутати розглянули зверення Волинського обласного громадського об'єднання “Асоціація регіонального розвитку” щодо визначення стратегічних цілей для подальшої розробки стратегії розвитку міста Луцька.

Керівник «Асоціації регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зазначив, що згідно угоди між Луцькою міською радою та ВОГО “Асоціація регіонального розвитку”, в рамках розробки стратегії розвитку міста Луцька було визначено 5 основних стратегічних цілей. Це, зокрема, розвиток соціального капіталу, забезпечення стійкого економічного зростання (розвиток та розширення промислових потужностей, туризму), підвищення якості міського середовища (збільшеня кількості зелених насаджень, стабілізація екологічної ситуації, благоустрій міста), забезпечення ефективного управління та розвиток громадянського суспільства. Та одним із найважливіших стратегічних напрямків розвитку Луцька Петро Гоцалюк назвав саме розширення меж міста та міжмуніципальне співробітництво.

Під час обговорення депутат Андрій Авраменко наголосив на тому, що під час розробки стратегії розвитку міста Луцька варто приділити більше уваги розвитку спортивної інфраструктури, організації проведення спортивних змагань різного рівня, адже Луцьк славиться своїми спортивними досягненнями. Його підтримали й інші члени засідання.

Заслухавши доповідача, інформацію було взято до відома.

Ще депутати заслухали звіт про роботу управління з питань фізичної клуьтури та спорту Луцької міської ради у 2016-му році. Начальник управління Юрій Волинець зазначив, що за звітний період всього було проведено понад 800 спортивно-оздоровчих масових заходів. Також було збережено мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та створено умови для їх функціонування. З метою залучення різних категорій населення до занять спортом та спортивно-масової роботи, проведено низку заходів: започатковано проведення Чемпіонату міста Луцька із дворового футболу, міської Спартакіади, заходів в рамках Олімпійського дня та багато інших. Величезною популярністю користуються заходи, організовані КЗ “Луцький міський центр фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” за місцем проживання. Ефективність роботи та високі результати діяльності КЗ “Спорт для всіх” у 2016 році були відзначені Кубком Національного Олімпійського комітету України.

Інформацію взяли до відома.

Також члени комісії заслухали та взяли до відома звіти про роботу у 2016 році та основні завдання на 2017 рік ще двох структурних підрозділів міської ради, а саме відділу у справах сім'ї та молоді та управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На вул. Клима Савури у ...

КОМЕНТАРІ