Круглий стіл «Зменшення рівня поширення ВІЛ» відбувся в Чернігові

Круглий стіл «Зменшення рівня поширення ВІЛ» відбувся в Чернігові

24.05.17 08:01 0 521
Минулого тижня на базі Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відбувся круглий стіл «Зменшення рівня поширення ВІЛ» за участю представників БО «Чернігівська мережа», Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, районних секторів Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції та міського центру соціальних служб.

Присутні на цій зустрічі обговорили проблеми, пов'язані із реалізацією проекту «Профілактика ВІЛ, тестування та лікування молоді і жінок у конфлікті з законом в Україні».

Виконавець проекту - Міжнародна організація HealthRight International (Право на здоров'я) в співпраці з МБФ «Українська фундація громадського здоров'я».

Проект фінансується СНІД-фондом Елтона Джона та впроваджується в 5 регіонах України: Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Чернігівській областях. Суб'єкт гранту – БО «Чернігівська мережа».

Зменшення рівня поширення ВІЛ серед ув'язнених (молоді та жінок) і покращення доступу до тестування на ВІЛ, лікування для осіб, які перебувають у конфлікті із законом, – така мета проекту, який має реалізовуватись до вересня 2019 року.

Завдання проекту:

- комплексна соціальна підтримка, профілактика та тестування на ВІЛ ув'язнених, умовно засуджених та звільнених молодих осіб, а також тих, хто знаходиться у групі ризику;

- зменшення кількості випадків, пов'язаних із ризиком інфікування ВІЛ, попередження рецидивів у виховних колоніях;

- навчання та підвищення спроможності для надавачів послуг щодо профілактики та тестування на ВІЛ, а також зниження ризиків рецидиву.

Проектом передбачається проведення роботи для 158 підлітків та молоді в районних секторах Чернігівського міського відділу з питань пробації (охоплення індивідуальними та груповими послугами, просвітницько-освітніми заходами щодо профілактики ВІЛ та зниження ризиків рецидиву) - на щотижневій основі.

Очікується, що в результаті впровадження проекту буде:

- підвищена спроможність надавачів послуг щодо комплексного ведення випадку, профілактики та тестування на ВІЛ, а також здійснення освітньо-профілактичних заходів із питань зниження ризиків рецидивів;

- вдосконалено знання про ВІЛ та усвідомлену поведінку серед молодих людей;

- покращений доступ до послуг, пов'язаних із ВІЛ, для молодих осіб, що мають конфлікт із законом чи знаходяться в групі ризику;

- покращено співпрацю державних і громадських організацій у впровадженні та подальшому поширенню досягнень проекту.

За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тараканы: Как с ними ...
Наступна новина: Закарпатські школи ...

КОМЕНТАРІ