У Тернополі відбувся семінар «Забезпечення спроможності об’єднаних територіальних громад»

У Тернополі відбувся семінар «Забезпечення спроможності об’єднаних територіальних громад»

25.05.17 10:48 0 461
Семінар «Забезпечення спроможності об'єднаних територіальних громад» відбувся 23 травня у Тернополі. Організатор заходу - Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування. Участь у ньому взяли голови та депутати районних рад.

«Під час семінару ми підняли низку важливих проблем. Це і «тихий» саботаж з боку голів районних рад та депутатів щодо проведення реформи децентралізації, і ухиляння від процесу проведення реформи, і незнання головних завдань реформи і способів формування нової територіальної основи і системи влади. А також - небажання змінювати систему влади та брати на себе додаткові повноваження, зокрема, щодо забезпечення спроможності ОТГ, неусвідомлення відповідальності за економічний, соціальний та політичний розвиток території тощо», - розповів директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук.

Також під час семінару особливу увагу акцентували на потребі формування нової системи мислення, а саме переходу від психології обивателя до психології господаря. А також – створення горизонтальних партнерських стосунків між районними радами/депутатами та ОТГ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ