Степан Барна привітав голів дипломатичних місій на форумі «Тернопільщина INVEST-2017»

Степан Барна привітав голів дипломатичних місій на форумі «Тернопільщина INVEST-2017»

25.05.17 13:28 0 529
Тернопільська область має надзвичайно великий потенціал у всіх сферах, а зокрема в історичній, культурній, економічній та політичній. Про це свідчить те, що вже другий рік поспіль на Інвестиційний форум, який на Тернопільщині проводиться у новому форматі (а загалом це вже дев'ятий по рахунку інвестфорум) збирається все більше іноземних учасників і представників дипломатичних установ.

«Мені особливо приємно бачити всіх учасників форуму у Тернопільській області і те, що вас щоразу більше, то мені приємніше вдвічі. Дякую за вашу присутність під час проведення акції «Благословенне Тернопілля» у Києві, що відбулася в лютому 2016 року, і вдячний усім тим, хто особливо активно долучається до промоції нашого краю як у межах України, так і за кордоном. Приємно бачити на форумі «Тернопільщина INVEST-2017» також численну делегацію із Республіки Польща, адже нам надзвичайно цікава й важлива співпраця із сусідніми країнами», – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час вітального слова за круглим столом із Надзвичайними та Поважними Послами, Генеральними Консулами та представниками дипмісій.

При цьому Степан Барна відзначив, що у рамках Інвестиційного форуму відбудеться підписання кількох документів про співробітництво з Українсько-Сербською Діловою Палатою, Іспансько-Українською Торговою Палатою для розвитку, з Китайською Торговою Асоціацією та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща). Це, власне, буде добрим кроком для розвитку економіки нашого краю, а також налагодження торговельних відносин з цими країнами.

«Наша співпраця з іноземними країнами була дуже тісною у 2016 році. Цього року ми її також будемо продовжувати. Плануємо відкриття на Тернопільщині нових ліній на українсько-естонському підприємстві, вітаємо успішні проекти на прикладі ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», де вже в наступному році буде працювати понад 2800 осіб», – наголосив очільник області.

Водночас, він зауважив, що важливою на Форумі є також присутність Консула Чехії, адже цього року на Зборівщині буде відзначення 100-річчя битви під Калинівкою. Окремо Степан Барна відзначив пані Ярославу Хортяні, яка очолює Європейський конгрес українців та є першим заступником голови Світового Конгресу Українців. Крім того, вона – голова Державного самоврядування українців Угорщини та речник української громади в Угорському парламенті, що дозволяє їй багато робити в питаннях просування Тернопільщини за кордоном. Важливою складовою для нашої області також є реалізація спільних проектів з Узбекистаном, Таджикистаном, Казахстаном, Республікою Грузією, з якою, до слова, товарооборот за 2016 рік зріс у 8 разів.

«Все це є результатом спільної роботи і я сподіваюся, що надалі ця тісна співпраця буде тільки корисною для нас всіх. Маю надію, що під час цьогорічного Інвестиційного форуму ми налагодимо ще тісніші відносини між нашими регіонами та нашими країнами», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стартував Міжнародний ...
Наступна новина: У Чернівцях обговорили ...

КОМЕНТАРІ