Дмитро Панкратов: Норвегія ділиться своїм досвідом щодо розвитку біоенергетики на Тернопільщині

Дмитро Панкратов: Норвегія ділиться своїм досвідом щодо розвитку біоенергетики на Тернопільщині

25.05.17 12:47 0 587
У рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2017», крім майбутніх проектів, обговорили й функціонування тих, які вже мають місце у Тернопільській області. Йдеться, зокрема, про енергетичну ферму, на якій будуть виробляти біонергію та біопаливо з технічних культур у м. Борщів.

Як відомо, даний проект реалізовується в рамках співпраці в організації та координації дій, спрямованих на втілення Норвезько-Українського Проекту «Створення центру для біоенергетики та управління місцевими енергоресурсами». Метою проекту є вирощування спеціалізованих енергетичних культур, збільшення виробництва та безпосереднього використання біоенергії, розробка і впровадження в життя плану раціональної інфраструктури для енергетичної безпеки, а також підготовка фахівців для роботи в цій галузі.

«Проект «Енергетична ферма» фінансується Міністерством зовнішніх справ Королівства Норвегії. Він полягає в тому, що Норвегія ділиться своїм досвідом щодо розвитку біоенергетики на Тернопільщині. Перші кілька років проект фінансується за грантові кошти, але в майбутньому планується вихід на самоокупність. Тому що на базі цього центру будуть проводитися семінари, форуми, а також норвезьких технологій будуть навчатися представники з інших регіонів. В свою чергу норвезькі партнери будуть постійно підтримувати українських партнерів і допомагатимуть розвивати дану ініціативу не тільки в Борщові, а й в інших регіонах України», – зазначив бізнес-координатор Посольства Норвегії в Україні Дмитро Панкратов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Оформлення ...
Наступна новина: Ресторанное меню: Каким оно ...

КОМЕНТАРІ