Ярослава Хортяні: Маємо працювати над тим,щоб іноземці ставали прихильниками Тернопільщини

Ярослава Хортяні: Маємо працювати над тим,щоб іноземці ставали прихильниками Тернопільщини

25.05.17 11:41 0 575
У перший день Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2017» відбулася офіційна зустріч у форматі «круглого столу» з керівництвом області та представниками дипломатичних установ. Участь у ній також взяла Ярослава Хортяні, яка очолює Європейський конгрес українців та є першим заступником голови Світового Конгресу Українців. Крім того, вона є головою Державного Самоврядування Українців Угорщини та речником української громади в Угорському парламенті.

Пані Хортяні народилася на Тернопільщині, але вже впродовж багатьох років живе в Угорщині й працює над зміцненням української громади в Угорщині та української діаспори у світі. Зокрема, у грудні 2016 року за її ініціативи, а також за сприяння української діаспори, в угорському парламенті на високому рівні відбулася презентація Тернопільської області.

«Була делегація на комітеті економічного розвитку, був заступник голови парламенту, який запропонував стипендії для українських студентів з Тернопільщини. Водночас про позитивний імідж України, а зокрема Тернопільської області, було висвітлено в центральній угорській пресі. Нині ми всі очікуємо і дуже бажаємо, щоб в Україні закінчилася війна, і цьому українська діаспора за кордоном дуже сприяє. Ми знаємо, що головна зброя не тільки та, яку тримають наші бійці в руках, щоб захищати територіальну цілісність держави, а також зброєю проти російського агресора є ще й економічний потенціал України про який усі говорять», – наголосила Ярослава Хортяні.

За її словами, українська діаспора сприяє розвитку не тільки культурних чи духовних стосунків, а в першу чергу й економічних.

«Зараз практично в кожній країні, де є українська громада, створюються бізнес-клуби, налагоджуються стосунки з Торгово-Промисловими Палатами. Є також дуже велика зацікавленість Україною з боку навколишніх країн. А нині, щоб привабити туристів на Тернопільщину, ми складаємо програму, де передбачені етновечірки та різні культурні заходи. Власне, програма спрямована на те, щоб іноземці побувавши на Тернопільщині ставали її прихильниками. І цей проект ми плануємо реалізовувати за допомогою представників влади та бізнесу», – акцентувала пані Хортяні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові в бюджетних ...
Наступна новина: Перевізники виконали ...

КОМЕНТАРІ