Степан Барна: Інвестфорум-2016 допоміг покращити показники в розрізі міжнародного співробітництва

Степан Барна: Інвестфорум-2016 допоміг покращити показники в розрізі міжнародного співробітництва

25.05.17 10:37 0 514
На Міжнародному інвестиційному форумі будуть розглядатися важливі питання в напрямі промоції Тернопільщини, а також того, щоб створити й показати умови за яких реалізовуються спільні інвестиційні проекти в області. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час першого дня форуму «Тернопільщина INVES-2017», який був присвячений розширенню міжнародного співробітництва.

За його словами, Інвестиційний форум, який було проведено торік, дав уже свої результати. Зокрема, це стосується показників соціально-економічного розвитку в розрізі міжнародного співробітництва. Так, за останній рік серйозно зріс обсяг товарообігу між Грузією та Тернопільською областю у частині експорту. І дана динаміка спостерігається не лише у співробітництві з Грузією, а й з Іраном, Індією, Китаєм та багатьма іншими країнами світу.

«Маємо також збільшення відповідних інвестицій з боку німецьких та японських інвесторів на прикладі підприємства «СЕ Борднетце-Україна» в Чорткові. Це, власне, один із найбільших інвестиційних проектів реалізованих у Тернопільській області торік. Водночас на Тернопільщині в минулому році були зареєстровані ще близько двох десятків підприємств з іноземними інвестиціями», – акцентував Степан Барна.

При цьому, він відзначив, що за темпами залучення інвестицій Тернопільщина – в п'ятірці кращих в Україні. Це офіційна статистика, оприлюднена Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

«Наше завдання нині полягає в тому, щоб демонструвати, що ми створюємо умови для бізнесу, гарантуємо його підтримку, а також успішну реалізацію бізнес-проектів і максимальне сприяння з боку органів місцевої влади. Одночасно ми наголошуємо, що нас не влаштовує, щоб Тернопільщину вважали лише сировинним придатком. Тому вже запропонували і будемо пропонувати надалі представникам місцевого бізнесу, зокрема, сільськогосподарським підприємствам активно презентувати свою продукцію, яка може бути цікавою для реалізації на ринку країн Європи та світу. Також прагнемо залучити інвестиції в сільськогосподарський сектор розвитку області та в переробку. Це особливо цікаво, позаяк ми поставили собі за мету створення нових робочих місць. При цьому, разом із роботою в напрямі переробки сільськогосподарської продукції, працюємо над промисловим виробництвом. Власне, аби реалізувати ці плани потенційний інвестор має відчути, що йому у Тернопільській області працювати комфортно», – наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку скликається 25-а ...
Наступна новина: Чернігів: З 1 червня ...

КОМЕНТАРІ