Найближчих десять років може провести за гратами вінничанин за виготовлення та збут наркотичних засобів

Найближчих десять років може провести за гратами вінничанин за виготовлення та збут наркотичних засобів

25.05.17 10:31 0 506
Вінницькою місцевою прокуратурою продовжується системна координація боротьби із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин на території м. Вінниці та Вінницького району.

Так, вінничанин організував за місцем свого проживання нарколабораторію у якій виготовляв психотропну речовину – амфетамін з метою її подальшого збуту. У ході обшуків, за місцем мешкання вказаної особи, виявлено та вилучено майже 12 г чистого амфетаміну, прекурсори для його виготовлення та обладнання. Крім того, виявлено та вилучено бойовий пістолет.

У квітні 2016 року за наслідками проведених слідчих дій та обшуків вінничанину повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення та зберігання психотропних речовин з метою збуту, якщо предметом таких дій були психотропні речовини у великих розмірах; ч. 1 ст. 311 КК України –незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин; ч. 1 ст. 313 КК України – незаконне придбання та зберігання обладнання призначеного для виготовлення психотропних речовин, ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Ухиляючись від відповідальності підозрюваний відразу після повідомленої підозри зник та переховувався від правоохоронців більше року. За наслідками проведених оперативних заходів, оголошеного в розшук підозрюваного, затримано в травні 2017 року. За клопотанням прокурора судом йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Апеляційним судом, завдяки професійності прокурорів, відмовлено у задоволенні клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу підозрюваному на більш м'який, рішення суду першої інстанції залишено в силі.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні на даний час скеровано до суду для розгляду по суті. У разі визнання особи винною йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рекламные материалы: ...
Наступна новина: В Луцьку скликається 25-а ...

КОМЕНТАРІ