Якою має бути дитяча книжка?

Якою має бути дитяча книжка?

25.05.17 21:33 0 1626

Напервно, 9 людей із 10 на питання "яку останню книгу ти прочитав?" скажуть "я не люблю читати, або не пам'ятаю". Але так скажуть лише ліниві та неосвічені люди. Всі знають, що книга - це найкращий подарунок і з цим дуже важко посперечатися. А про роль книжки в житті дітей і годі говорити - вона просто неоціненна.

Для маленької дитини книга - це перший крок в світ знань. Те, як ваша дитина буде проявляти себе згодом в школі і в дорослому житті, багато що залежить від того, які книги для дітей ви їй будете купувати в самому ранньому дитинстві.

Зараз великого поширення набули, так звані, "безпечні" книги - тобто книги, які не легко порвати і можна гризти: з твердого картону, тканини або пластика. Але купуючи такі книги слід пам'ятати, що можливість погризти і покидати книжку - це далеко не основні їх якості.

Перед покупкою обов'язково ознайомтесь зі змістом книги: герої не повинні бути відразливими або надто солодкими, в загальному вигляді має існувати єдність декоративних елементів, малюнків, тексту і чистого простору листа.
Добре, коли малюнок для дитячої книжки складається з простих форм, не перевантажений деталями і колірними плямами.

На текстове наповнення дитячої книги потрібно звернути особливу увагу: не сподівайтеся на те, що якщо книга дорога, то вона за замовчуванням буде якісною. На полицях магазинів можна знайти "шедеври", здатні навіть завдати шкоди розвитку вашої дитини.

Не купуйте дитині казки в скороченому варіанті, де відсутній колорит мови, діалоги, а сюжет розкривається в формі сухого переказу, який не сприяє ні розвитку фантазії, ні образного мислення дитини та не розвиває активний словниковий запас малюка. Навіть якщо казка дуже велика і дитина не здатна вислухати її до кінця, розбийте її на кілька частин і припиняйте читання відразу ж, як тільки помітите перші ознаки втоми або як тільки дитина почне відволікатися.

Ще один дуже важливий момент: екологічність дитячої книги. Вона не повинна надмірно пахнути друкарською фарбою і фарба не повинна відбиватися на руки. Перед покупкою перевірте країну виробника і якщо у вас виникли хоч якісь сумніви - краще не ризикуйте.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Облицовочные работы: Что ...
Наступна новина: Что собой представляют ...

КОМЕНТАРІ