Стартував другий день Форуму «Тернопільщина INVEST-2017»

Стартував другий день Форуму «Тернопільщина INVEST-2017»

26.05.17 12:31 0 590
У середу, 24 травня, у Тернопільській області розпочав роботу Міжнародний інвестиційний форум. ж, 25 травня, стартував його другий день.

Як уже повідомлялося раніше, ця подія вважається однією із найбільш очікуваних в секторі економіки краю, адже дозволяє максимально широко представити потенціал Тернопільщини як позитивного регіону для капіталовкладень. Триватиме форум до 26 травня.

Сьогоднішній, другий, день Форуму буде присвячено обміну успішними практиками, методиками та інструментами як для залучення інвестицій, так і для ведення бізнесу. З доповідями виступатимуть провідні експерти-практики, аналітики, успішні підприємці, представники консалтингових компаній, банківських установ, міжнародних інституцій.

Робота здійснюватиметься у спеціалізованих секціях за чотирма напрямами:

СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ №1: «Реалізація інвестиційного та експортного потенціалів: можливості для регіонів та іноземних партнерів».

СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ №2: «Нова транзитна стратегія: перспективи розвитку Тернопільського летовища».

СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ №3: «Тернопіль – місто новітніх технологій».

СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ №4: «Експортний потенціал агропромислового комплексу Тернопільської області».

Окрім того, відбудеться презентація обласного конкурсу: «7 чудес Тернопілля» та нагородження переможців.

В рамках Форуму заплановано також підписання кількох документів про співробітництво.

Участь у Форумі беруть заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, керівництво області та міста. Також присутні представники районів Тернопільщини, бізнес-істеблішмент області, експерти, науковці, представники міжнародних інституцій та дипломати.

Під час заходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна зачитав привітання від Президента України Петра Порошенка організаторам та учасникам Форуму. Після цього він зазначив, що розширення міжнародного співробітництва для Тернопільщини й надалі залишається актуальним напрямом роботи.

«Недаремно я почав свій виступ із привітання Президента України. Перш за все тому, що підтримка та створення умов для реалізації бізнесу в Україні є не лише принциповою позицією нашого Президента та Кабінету Міністрів України, а й голів обласних державних адміністрацій. Уже доброю традицією на Тернопільщині є проведення Інвестиційного форуму, а також створення інвестиційної привабливості області. шня зустріч є важливим кроком на шляху зміцнення ділових та бізнесових відносин. Уже зараз ми можемо говорити про позитивні зрушення і саме вони нам допомагають будувати стратегію сталого розвитку регіону. Ми працюємо над створенням нових робочих місць і над збільшенням валового внутрішнього продукту, а відтак і над збільшенням середньої заробітн6ої плати. Водночас міжнародна співпраця також формує позитивні тенденції на Тернопільщині. У нас суттєво зросла зовнішня торгівля. Впроваджується також стратегія малого і середнього підприємництва. В області створені зручні умови для ведення бізнесу і здійснення інвестиційної діяльності. Будучи представниками органів державної влади, органів місцевого самоврядування, ми запевняємо всіх інвесторів, що жодних перепон в реалізації інвестиційних проектів у вас не буде. Тому сподіваємося на спільну співпрацю та на те, що цей Форум дасть поштовх до реалізації нових спільних та цікавих проектів», - наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Виступ Генерального ...

КОМЕНТАРІ