На Тернопільщині відбулася перша проща випускників до МДЦ «Зарваниця»

На Тернопільщині відбулася перша проща випускників до МДЦ «Зарваниця»

26.05.17 13:17 0 521
24 травня з благословення Митрополита та Архиєпископа Кир Василія Семенюка, за підтримки комісії освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та управління освіти і науки облдержадміністрації відбулась перша проща випускників Теребовлянського району до МДЦ «Зарваниця».

Місцем зустрічі паломників невипадково стало село Бурканів. Адже саме тут цього дня відбулася історична подія – відкриття відреставрованого австрійського бункера УСС «Бригада Больцано» часів Першої світової війни. Музей без вікон та дверей вдалося відновити завдяки наполегливості історика і краєзнавця Сергія Ткачова, допомозі голови Теребовлянської РДА Юрія Ништи та заступника голови Тернопільської ОДА Юрія Юрика, які звернулися до випускників з напутніми словами.

Пішу прощу очолили Голова комісії освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ о. Микола Медюх та начальник відділу освіти Теребовлянської райдержадміністрації Йосип Кацан. Молитовний супровід паломництва здійснювали брати-семінаристи ТДВС ім. Патріарха Йосифа Сліпого. У Марійському духовному центрі «Зарваниця» прочани взяли участь у низці заходів: Божественній Літургії, яку очолив синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії о. Андрій Говера, панахиді за полеглими Героями Небесної Сотні та воїнами АТО біля каплиці св. Юрія Переможця та подячному молебні біля чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері у Парафіяльній церкві Пресвятої Трійці.

«Перша проща випускників стала також великим уроком мужності для молоді Теребовлянщини, бо започаткована у рік, коли українці відзначають символічні для нашої Батьківщини ювілеї: 75-річчя утворення УПА, 100-річчя від початку Української революції (1917-1921 рр.), 125-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Гаслом прощі стали слова цього подвижника духу і віри: «Два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори – це віра і наука» - зазначила заступник начальника управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Слухачі ...
Наступна новина: Що таке автовикуп?

КОМЕНТАРІ