Ксенія Ляпіна: Тернопільщина показала приклад як можна ефективно впливати на державну політику й змінювати державні рішення

Ксенія Ляпіна: Тернопільщина показала приклад як можна ефективно впливати на державну політику й змінювати державні рішення

26.05.17 12:54 0 583
Тернопільські підприємці вплинули на вирішення питання відміни в державі цінового регулювання продуктів харчування. Адже з такою ініціативою виступив один із молокозаводів Тернопільщини. Власне, це нині вважається одним із здобутків минулорічного Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2016». Про зазначила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час виступу на цьогорічному Інвестиційному форумі.

Вона нагадала, що саме тернопільський молокозавод був ініціатором скасування цього радянського неефективного методу. А також зазначила про те, що представники молокозаводу брали участь в усіх робочих групах, надавали розрахунки економічних результатів, показували вплив цього регулювання на їхню економічну діяльність й пояснювали, чому це не дає результатів для споживача.

«Їхні розрахунки лягли в основу аналізу, який був проведений в країні, і, як результат, цінове регулювання на продукти харчових товарів було скасовано. Вважаю, що це серйозний приклад того, як можна ефективно вплинути на державну політику і змінювати державні рішення», – наголосила Ксенія Ляпіна.

Водночас вона зауважила, що загалом за 2016 рік відбулося багато змін. Серед яких продовжується виконання плану по дерегуляції. При цьому результати досліджень показують, що вартість регуляторного клімату, а це вартість виконання бюрократичних процедур, частково скасовано, а частково змінено на електронний формат. Це, власне, дозволяє скоротити і час, і кошти.

«Вартість регуляторного середовища зменшується і це не може не тішити. Водночас зараз наше завдання полягає в тому, щоб це регуляторне середовище зробити якомога меншим, щоб бізнес не витрачався на бюрократію, а щоб витрачав кошти на інвестиції. До цього наразі й прагнемо», – підкреслила Ксенія Ляпіна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чому ми ходимо в ресторани?

КОМЕНТАРІ