Степан Барна: Мета цьогорічного Інвестфоруму – відкрити нові ринки

Степан Барна: Мета цьогорічного Інвестфоруму – відкрити нові ринки

26.05.17 11:31 0 490
Ми зацікавлені в тому, щоб створити всі умови для бізнесу, для його самореалізації. А ліберальна політика обласної державної адміністрації в питаннях створення робочих місць, реєстрації суб'єктів господарювання на території області вже дала позитивні результати. Йдеться про 161 млн. доларів капітальних інвестицій у реальний сектор економіки Тернопільської області у 2016 році. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час другого дня Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2017».

«Ми й надалі працюватимемо в цьому напрямі й зацікавлені, щоб до нас приходив бізнес. Водночас стараємося зробити все для того, аби залучати не лише іноземні інвестиції, а й створювати належні умови для українського бізнесу у Тернопільській області. Для цього проводимо відповідний форум. Уже зараз обговорюємо багато речей. Наприклад, з македонцями та турками обговорюємо питання можливості будівництва доріг у Тернопільській області, зокрема, їхню участь у реалізації спільного проекту по будівництву дороги Львів-Херсон. З іншого боку, розуміємо, що в нас стратегія далекоглядна в плані реалізації будівництва доріг і місцеві підрядники самостійно цього не потягнуть. Тому для нас важлива також інша складова – це конкурентне середовище. Водночас ця конкуренція має передбачати гарантію і якість будівництва доріг. Тому ми зацікавленні у залученні якомога більшої кількості інвесторів», – зауважив Степан Барна.

Щодо перспективних регіонів по співпраці, як зазначив очільник області, то є зацікавлення не тільки у розширенні ринку збуту на території України. Перш за все є намір працювати в Східному напрямку. Адже потенціал країн Средньої Азії – Узбекистану, Казахстану, Таджикистану, очевидний.

«Гадаю, що ці країни також зацікавлені у спільній співпраці. Власне, Надзвичайні та Поважні посли, які прибули на Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина INVEST-2017», мали змогу особисто переконатися у відкритості Тернопільщини до спільних проектів та у створенні сприятливого клімату для бізнесу, над яким ми постійно працюємо», – наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: В Луцьку члени комісії ...

КОМЕНТАРІ