Тернопільщина готується до відзначення 100-ї річниці історичної Зборівської битви

Тернопільщина готується до відзначення 100-ї річниці історичної Зборівської битви

26.05.17 11:50 0 541
Чергова виїзна робоча зустріч у Калинівці Зборівського району відбулася 25 травня за участю Генерального консула Чехії в Україні Павела Пашека, представників Чехословацької спілки легіонерів, заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрія Юрика, голови Зборівської районної державної адміністрації Ігоря Яворського, керівників місцевого рівня МНС, пожежної і поліційної служб, а також генерального проектанта і генпідрядника реконструкції пам'ятки.

«Велике значення, яке має ця трагічна сторінка в історії Чехії, викликає повагу і шану з боку нашої країни. У знак пошани до чеського народу заходи, що відбуватимуться у Калинівці, матимуть підтримку на найвищому рівні», — наголосив Юрій Юрик.

Присутні обговорили деталі проведення масштабних меморіальних заходів, приурочених 100-й річниці Зборівської битви, а також відкриття реконструйованого меморіального комплексу загиблим у 1917 році чехословацьким воїнам.

Початок відзначення роковин планується у Тернопільському обласному українському драматичному театрі імені Т.Шевченка, де відбудеться перегляд історичної драми «Зборів» у виконанні Чеського театру та виступить військовий духовий оркестр Збройних сил Чеської Республіки.

Нагадаємо, заходи до 100-ї річниці від Зборівської битви на Тернопільщині відбудуться з 1 по 3 липня цього року. Їх організовує Чехословацька спілка легіонерів за підтримки Тернопільської облдержадміністрації та Зборівської райдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новостройки Киевской ...
Наступна новина: Чернігів: Новим депутатом ...

КОМЕНТАРІ