Напередодні свята у Житомирі привітали прикордонників та відкрили каплицю.

Напередодні свята у Житомирі привітали прикордонників та відкрили каплицю.

26.05.17 12:12 0 548
Напередодні Дня прикордонника 25 травня, у Житомирі відбулись урочисті заходи та відкриття Православної каплиці на території Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

До привітань з нагоди професійного свята приєднався заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

— Він наголосив на тому, що на прикордонників покладено важливі обов'язки. « ви охороняєте спокій тисяч жителів Житомирщини на чотирьохсот кілометрах кордону з Республікою Білорусь. Протягом останніх 3 років, в нелегкий для нашої країни час, ви захищаєте цілісність та свободу України в зоні проведення антитерористичної операції на сході. Тож у ваше професійне свято бажаю стійкості у всіх непростих ситуаціях, витривалості та мужності за будь-яких обставин. Хай ваш патріотизм та внутрішня сила ще довго працюють на щасливе майбутнє нашої країни», – зазначив Олексій Ясюнецький.

З нагоди свята заступник голови ОДА відзначив прикордонників грамотами та вручив вимпел.

Також біля адмінбудівлі регіонального управління відбулось урочисте відкриття Православної каплиці, її освячення та офіційне богослужіння у духовній споруді.

Під час заходів всі запрошені ознайомились зі зразками сучасної техніки, озброєння, спеціальних засобів та елементів екіпірування.

Вихованці військово-спортивного клубу «Омега» Північного регіонального управління продемонстрували прийоми рукопашного бою.

Довідково: Житомирський прикордонний загін є територіальним органом охорони кордону в складі Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Житомирський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону з Республікою Білорусь, а саме з її Гомельською областю, що граничить з межами 3 прикордонних районів Житомирської області – Овруцького, Олевського, Народицького районів.

Загальна протяжність державного кордону – 405,0 км: сухопутна ділянка – 395,5 км, річкова – 9,5 км. Загальна протяжність охороняємої ділянки зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення населення: по лінії державного кордону 148,5 км, по тиловій межі 142,7 км.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Геннадій Чижиков: ...
Наступна новина: Чернігів: На сесії міської ...

КОМЕНТАРІ