В Луцьку члени комісії підтримали Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю

В Луцьку члени комісії підтримали Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю

26.05.17 11:36 0 563
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. Депутати Алла Надточій, Анна Мовяк, Майя Шостак, Тетяна Янчук підтримали зміни до бюджету міста Луцька та зміни до Програми соціального захисту населення на 2016-2020 роки, яка затверджена рішенням міської ради від 28.10.2015 № 80/12.

Члени комісії також обговорили та рекомендували внести на розгляд сесії міської ради два проекти рішення, напрацьовані департаментом соціальної політики. Директор департаменту Тетяна Книш повідомила, що йдеться про Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2017 рік, яка сприятиме соціалізації людей з особливими потребами і допоможе залучати людей з інвалідністю до надання послуг, що мають суспільно-корисну спрямованість та відповідають потребам громади міста. Програма передбачає зайнятість 30 осіб по 0,5 робочого дня. При потребі, ця цифра буде коригуватися. Вона також познайомила з проектом рішення, що пропонує зміни до Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки у частині визначення площі для співфінансування.

Депутати взяли до відома інформацію Волинського обласного громадського об'єднання «Асоціація регіонального розвитку» щодо визначення «Стратегічних цілей» для подальшої розробки стратегії розвитку міста Луцька. Голова правління ВОО “Асоціація регіонального розвитку” Петро Гоцалюк поінформував присутніх про основні напрямки, які сприятимуть перетворенню міста. Було визначено п'ять основних стратегічних цілей: “Розвиток соціального капіталу”; “Забезпечення стійкого економічного зростання”; “Підвищення якості міського середовища”; “Забезпечення ефективності управління та розвиток громадянського суспільства”; “Розширення меж міста. Міжмуніципальне співробітництво”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Мета ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ