Проблема неприємного запаху у Луцьку набула масштабів екологічного лиха

Проблема неприємного запаху у Луцьку набула масштабів екологічного лиха

26.05.17 16:20 0 617
Так вважає заступник міського голови Костянтин Петрочук. Свою позицію він озвучив 25 травня, під час брифінгу у Верховній Раді України, який провела народний депутат Ірина Констанкевич.

Народний депутат зазначила, що на її адресу надходили численні звернення від мешканців міста з наріканнями на неприємний запах, який спричиняє завод з виробництва біоетанолу, що знаходиться в житловому районі. Повідомила також, що підготувала депутатські запити та звернення до профільних екологічних служб, які мають здійснювати контроль та нагляд за діяльністю таких підприємств. Ірина Констанкевич підкреслила, що є недоліки в екологічному законодавстві, тому його потрібно покращувати та осучаснювати.

Детальніше про ситуацію в місті Луцьку розповів заступник міського голови Костянтин Петрочук. Він повідомив, що ця проблема турбує лучан вже близько двох місяців, на набула масштабів екологічного лиха. “Нас, як міську владу, турбує те, що подібне виробництво знаходиться в житлових масивах. Як наслідок, збільшилася кількість звернень до лікарів зі скаргами захворювань дихальних шляхів. Ми робимо все, що в наших силах, але наші можливості обмежені, адже документально завод знаходиться не на території міста. Тому ми змушені звертатися за допомогою у вирішенні проблеми до Верховної Ради України. Це питання потребує негайного втручання та вирішення”, - резюмував Костянтин Петрочук.

Депутат міської ради Борис Смаль, у свою чергу, додав, що він, як представник інтересів громади міста, глибоко стурбований ситуацією, що склалась на цей момент. Зазначив, що неодноразово звертався до обласної екологічної інспекції, але вичерпної відповіді не отримав. “Зараз на кону стоїть життя та здоров'я лучан. Сподіваюсь, що причини виникнення проблем будуть ліквідовані”, - акцентував Борис Смаль.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Beelink SEA I революционный ...
Наступна новина: На Волині виявлено ...

КОМЕНТАРІ