Луцьк: на комісії з'ясовували причини та шляхи усунення неприємного запаху у місті

Луцьк: на комісії з'ясовували причини та шляхи усунення неприємного запаху у місті

26.05.17 13:09 0 567
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту. Участь у її роботі взяли заступник міського голови Олександр Рачков, депутати Микола Федік, Юлія Дацюк та Олександр Волинець.

Одне із питань, внесених на порядок денний, стосувалося проблеми неприємного запаху у місті Луцьку - однієї із найрезонансніших останнім часом. Із проханням вирішити цю проблему до депутатів звернулася ініціативна група мешканців Луцька та навколишніх сіл Гілка Полонка і Городище. Їхні інтереси на засіданні комісії відстоювали представники Громадської ради при Волинській облдержадміністрації, де також розглядалося відповідне звернення. Окрім цього, було проведено виїзне засідання “екологічної” комісії Волинської обласної ради.

Заступник голови Громадської ради Мар'яна Сорочук зазначила, що встановлено кілька джерел похолдження неприємного запаху. Він надходить із полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на які зливаються відходи різного походження, в тому числі й фекальні, із Гіркої Полонки і мікрорайону Вересневе. Внаслідок їхної взаємодії із відходами виробництва біоетанолу й утворюється неприємний запах, який розповсюджується на далекі відстані, дошкуляючи лучанам та жителям прилеглих сіл. Тому зараз прийнято рішення про заборону зливу відходів із Гіркої Полонки. Нечистоти ж із Вересневого продовжують зливати. гостро постає питання побудови каналізаційної насосної станції, щоб приєднати мікрорайон Вересневе до міської каналізаційної мережі. Також потрібно розглянути можливість переробки відходів виробництва біоетанолу в альтернативні джерела енергії.

Голова Громадської ради Олександр Волянюк додав, що потрібно шукати й інші можливі причини смороду. Наприклад, підприємства із переробки м'яса та м'ясопродуктів також можуть проводити несанкціоновані скиди нечистот, що також призводить до появи неприємних запахів та ускладнює екологічну ситуацію у місті.

Після обговорень комісія вирішила провести повторне засідання, залучивши до роботи представників м'ясопереробних підприємств та представників КП “Луцькводоканал”, аби розібратися в ситуації.

Також учасники засідання заслухали та взяли до відома інформацію начальника управління охорони здоров'я Миколи Якимчука, заспуника начальника управління освіти Тетяни Силки та директора департаменту культури Тетяни Гнатів щодо використання благолійних веснків у комунальних закладах , які перебувають у підпорядкуванні Луцької міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: За пропозицією ...
Наступна новина: Чернівці: Слухачі ...

КОМЕНТАРІ