На Вінничині боротьба з корупцією – спільна робота і правоохоронців,і громадськості

На Вінничині боротьба з корупцією – спільна робота і правоохоронців,і громадськості

26.05.17 13:51 0 571
25 травня, відбулась прес-конференція, в якій взяли участь начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Вінницької області Олег Михайлина, активісти громадських організацій «Філософія Серця» Юлія Грига, «Центру громадської активності «Результат», руху «Під контролем» Олена Регеша та Тетяна Калугаряну. Мова йшла про актуальні питання боротьби з корупцією в регіоні та взаємодії органів прокуратури Вінницької області із представниками Руху.

Олег Михайлина наголосив, що прокуратура вкотре демонструє свою готовність до реальної співпраці з громадськістю. Прикладом цього є співпраця з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем». «Прокуратура реагує на кожне звернення аналітиків Руху»,- зазначив начальник відділу прокуратури області Олег Михайлина. Безпосередньо, за результатами взаємодії із «Рухом «Під контролем» вжито ряд заходів, завдяки яким вдалося ще більше активізувати роботу правоохоронців області у сфері запобігання та протидії корупції. Зокрема, з залученням управління захисту економіки опрацьовано 15 інформаційних довідок Руху. За наслідками їх розгляду, у 2 випадках внесено відомості до ЄРДР про вчинення кримінальних правопорушень, а також складено та направлено до суду 4 адміністративні протоколи, пов’язані з корупцією, щодо трьох осіб - депутатів Вінницької обласної ради, з них судами вже 2 особи визнано винними та застосовано штраф.

Олег Михайлина закликав спільноту наслідувати таку співпрацю з правоохоронними органами, як це роблять громадські активісти, та сприяти у викритті різного роду правопорушень, у тому числі, хабарництва та корупції на території Вінниччини.

Довідково:

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» стартував 12 травня 2016 року, як об’єднання регіональних громадських організацій, які послідовно, протягом останніх років, боряться з корупцією у своїх регіонах. Наразі коаліція об’єднує близько 80 громадських організацій з усіх регіонів України.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: відбулося ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ