У Чернівцях грубих порушень законодавства з охорони праці не виявлено

У Чернівцях грубих порушень законодавства з охорони праці не виявлено

26.05.17 15:00 0 795
Під головуванням заступника міського голови Олександра Паскаря 24 травня відбулось чергове засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

На засіданні розглянуто питання «Про стан охорони праці та пожежної безпеки в лікувально-профілактичних закладах міста».

Начальник відділу колдоговорів та умов праці управління з питань праці ДПСЗН Маргарита Стратійчук проінформувала присутніх про стан охорони праці в зазначених закладах. За результатами перевірок з питань дотримання Закону України “Про охорону праці” проведених управлінням з питань праці департаменту праці та соціального захисту населення міської ради грубих порушень чинного законодавства з охорони праці не виявлено. Перевірено забезпечення належних умов праці та соціального захисту працівників, в тому числі, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці та правильність застосування списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення. Керівникам та відповідальним особам за стан охорони праці надано відповідні рекомендації щодо усунення недоліків.

Про проведення перевірок з питань дотримання пожежної безпеки членів ради проінформував начальник Чернівецького міського відділу управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області Віктор Колодрівський, зазначивши, що під час перевірок особлива увага зверталась на стан електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, забезпеченість об'єктів первинними засобами пожежогасіння, тощо.

Наявність низки проблем, пов'язаних із виконанням протипожежних заходів, значною мірою зумовлена відсутністю належного фінансування та матеріально-технічного забезпечення.

На засіданні ради також розглянуто питання стану готовності водойм, які знаходяться на території Чернівців, до весняно – літнього періоду, облаштування місць, відведених під пляжі та масового відпочинку громадян біля води. Про це доповіла заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Марина Паламарюк.

Відповідно до розпорядження міського голови від 27.04.2017 року №211-р визначено місцем масового відпочинку населення на воді у весняно – літній період територію міського пляжу по вул. Донбасівській, 5. Відповідальним за утримання та організацію діяльності міського пляжу визначено комунальну бюджетну установу «Чернівецька міська рятувальна служба на воді».

Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення вживаються організаційні і практичні заходи щодо запобігання нещасним випадкам та загибелі людей на водних об'єктах, які знаходяться в зоні охорони Чернівецькою рятувальною службою на воді.

Під час засідання прийнято низку рішень, спрямованих на покращення протипожежного стану лікувально-профілактичних закладів міста та недопущення випадків загибелі людей на водних об'єктах міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: За круглим столом підбили ...

КОМЕНТАРІ