Що таке автовикуп?

Що таке автовикуп?

26.05.17 13:35 0 1408

Існує безліч причин для продажу своєї машини, це може бути переїзд на проживання в іншу країну, або ж вам терміново потрібні гроші, а може ви вирішили поміняти машину і т. д.

Самостійний продаж автомобіля, може затягнутися на кілька місяців, при цьому потрібно привести його в належний вигляд, вичистити як всередині, так і зовні, можливо поміняти деякі деталі, а можливо його потрібно буде і пофарбувати.

Також доведеться витратити свій час на перегін машини на авторинок.

При цьому на кожному етапі підготовки автомобіля до продажу і самого продажу, можуть виникнути непередбачувані труднощі.

Що таке автовикуп?

Кожному власнику автомобіля, який вирішив його продати, але при цьому не має досвіду, і який не хоче витрачати свій час, буде цікавим дізнатися про роботу такої послуги, як автовикуп. Даною послугою займаються організації, що пропонують викупити старий автомобіль.

Такі фірми беруть на себе всі обов'язки пов'язані з продажем автомобіля і оформленням всіх належних документів. Вони:

  • проводять детальну перевірку технічного стану автомобіля та його справності;
  • перевіряють, чи чистою була машина в юридичному плані, мається на увазі, щоб вона не була в угоні і не перебувала в розшуку, чи немає арештів на дане авто;
  • перевіряють відповідності оформлених на машину документів;
  • проводять повну підготовку перед продажем і знімають машину з обліку в ДАІ.

Від власника автомобіля, що продається, вимагється лише пригнати машину до офісу і надати всі необхідні документи. Угода з такими організаціями оформляється через нотаріуса, і займає всього лише пару годин.

Деякі фірми, що займаються автовикупом, скуповують також автомобілі, які закладені в ломбардах, банках, або авто за якими кредит ще не виплачений до кінця.

Також за допомогою даних фірм, купуючи новий автомобіль в салоні, можна надати свій старий автомобіль в якості першого внеску.

Такі фірми також дуже часто скуповують автомобілі на розбирання, найчастіше, це машини які побували в аварії.

Але, незважаючи на всі зручності, які пропонують такі фірми, є і деякі нюанси. Одним з них є те, що 10 -15 % від ринкової вартості машини, фірма залишає собі за надані послуги, а це немаленька сума. Так що перш ніж продавати свій автомобіль таким способом, переконайтеся, що він буде для вас вигідним.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ