Голова Тернопільської ОДА зустрівся з делегацією Тауразького повіту Литовської Республіки

Голова Тернопільської ОДА зустрівся з делегацією Тауразького повіту Литовської Республіки

27.05.17 11:46 0 650
Між Тернопільською областю і Тауразьким повітом Литовської Республіки у 2016 році було укладено Рамкову угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Водночас для сприяння регіонального розвитку в Україні було створено «Тернопільське товариство дружніх зв'язків «Таураге», а в Литві – Асоціацію «Тауразьке товариство друзів Тернополя».

З нагоди зустрічі голова Тернопільської ОДА Степан Барна зазначив, що завдяки спільним гуманітарним проектам діти військовослужбовців-учасників АТО змогли відпочити та оздоровитися у Литві й ознайомилися з місцевими традиціями. Також голова ще раз висловив зацікавленість у запозиченні досвіду Литви щодо підготовки загонів територіальної оборони. Зокрема, він зауважив, що було б дуже слушно, якби литовські експерти змогли приїхати на командно-штабні навчання загону територіальної оборони Чортківського району, що відбудуться на початку літа у Чорткові.

Заразом Степан Барна наголосив на необхідності відпрацювати формат двосторонніх відносини між Тернопільщиною та Литвою й попросив вивчити сфери інтересів, аби забезпечити литовській стороні зустріч з представниками бізнесу Тернопілля.

У свою чергу директор Департаменту регіонального розвитку при МВС Литви Едіта Мієлієне подякувала керівництву області за проведення Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2017» й відзначила кількість нових знайомств, які вони там здобули. Також литовські партнери наголосили на важливості таких поїздок і можливості культурного обміну. Гостей зацікавила й інформація про науково-технічний потенціал Тернопільщини, тому вони висловили бажання співпрацювати з місцевими університетами.

«Співпраця Тернопільщини з повітом триває більше десяти років, але нарешті лише тепер відчутне пожвавлення. Маємо також угоду між асоціацією підприємців і Тернопільським економічним університетом. Власне, у рамках цієї співпраці цього року 12 тернопільських студентів мають їхати на практику на литовські підприємства. Крім того, у липні у нас має відбутися футбольний турнір, а тому ми очікуємо, що до нас приїде юнацька футбольна команда з Тернопільщини. Принагідно, хочу відзначити й дуже високий рівень промоції Тернопільської області. І хочемо перейняти досвід створення проекту «7 чудес Тернопілля» у себе, – підкреслив завідувач відділу Тауразького повіту Департаменту регіонального розвитку при МВС Литви Відас Бічкус.

Як підсумок, на зустрічі внесли пропозиції для подальшого розвитку міжрегіонального співробітництва у сфері біоенергетичного ринку та модернізації енергетичної інфраструктури територіальних громад. А також домовилися й надалі плідно працювати над спільними проектами та їх реалізацією.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ