Відбулася зустріч голови Тернопільської ОДА з представниками україно-сербської ділової палати

Відбулася зустріч голови Тернопільської ОДА з представниками україно-сербської ділової палати

27.05.17 14:18 0 663
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з представниками україно-сербської ділової палати, двосторонній Меморандум про співпрацю з якою було підписано в рамках Форуму «Тернопільщина Invest-2017».

Під час зустрічі голова ОДА запропонував сербській стороні окреслити більш вузькі галузі, які для них є найбільш цікавими для подальшої співпраці, з метою організації в найближчому часі додаткової зустрічі з підприємцями Тернопільщини.

«Ми дуже зацікавлені, щоб підписання Меморандуму не обмежувалося тільки намірами, а отримало свою реалізацію у конкретних проектах. З боку обласної адміністрації та обласної ради готові максимально сприяти у розширенні ділових контактів підприємців нашого краю з колегами із Сербії. Адже розуміємо, що обмін успішним досвідом посилюватиме економічну спроможність всієї області», - зазначив Степан Барна.

Як зазначив голова українсько-сербської ділової палати Мирослав Гочак, Західна Україна та Південна частина Сербії географічно дуже близькі, тому цим регіонам буде не складно налагодити тісну співпрацю. Зокрема, найбільш цікавими можуть бути візити обміну представників бізнес-середовища, організація прес-турів туристичного напрямку та інформаційно-комунікативна робота щодо подолання стереотипів – Сербії про Україну та України про Сербію.

Представники делегації залишили позитивні відгуки про Форум «Тернопільщина Invest-2017», зазначивши, що такі заходи важливі для комунікації підприємців обох країн, а сприяння місцевої адміністрації в цьому є вагомим підґрунтям.

Вже представники делегації ознайомляться з виробничими потужностями Лановецького підприємства «Захід Агроінвест», яке спеціалізується на виробництві олії. В майбутньому Тернопільщиною буде вивчатися сербський досвід з переробки відпрацьованої олії на дизпаливо. «Цей аспект є важливим з огляду на те, що екологічна свідомість є вагомою умовою для вступу у Євросоюз», - зазначив Бранислав Богоєвич, директор компанії Esotron та член ради директорів USCB`s Board of Directors.

Участь у зустрічі також взяли: із сербської сторони – Бранко Станкович, який свого часу був виконавчим директором найбільшого Холдингу країни, а нині є членом Керівної ради україно-сербської ділової палати; з української - голова обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови-керівник апарату ОДА Ігор Вонс, начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Віталій Сікіринський, начальник відділу туризму Назар Яворський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: 29 травня - ...

КОМЕНТАРІ