У Луцьку продовжують шукати причини неприємного запаху на вулицях

У Луцьку продовжують шукати причини неприємного запаху на вулицях

27.05.17 11:38 0 516
Як відомо, у Луцьку вже тривалий час не можуть виявити причину неприємного запаху, який дошкуляє лучанам вже не один тиждень. Донедавна причиною смороду на вулицях вважали відходи підприємства ТОВ “БІО ПЕК”. Йдеться про так звану мелясну барду, що вступає в реакцію із фекальними відходами із мікрорайону Вересневе та села Гірка Полонка на фільтраційних полях. Однак, 21 травня, завдяки зусиллям місцевої влади та місцевих активістів, виробництво біоетанолу було зупинене. Але неприємні запахи продовжують ширитися містом навіть після зупинення потужностей ТзОВ “БІО ПЕК”. Крім цього, у ЗМІ почала з'являтися інформація, що завод продовжує працювати у нічні години.

Аби з'ясувати, чи насправді зупинене виробництво біоетанолу, заступник міського голови Костянтин Петрочук разом із депутатом міської ради Борисом Смалем та представниками ЗМІ побували на території Гнідавського цукрового заводу, де й знаходиться ТзОВ “БІО ПЕК”. Вони відвідали виробничі приміщення та цехи, у яких виробляли біоетанол. Виконувач обов'язків керівника ТзОВ “БІО ПЕК” Юрій Проник показав їм парову котельню - основне джерело виробництва енергії для отримання біоетанолу. усе обладнання зупинене, котли абсолютно чисті, тут відбувається профілактичний ремонт.

Ще учасники зустрічі побували у цехах, де безпосередньо виробляють біоетанол, та пересвідчилися, що дріжджові чани пусті, виробництво повністю зупинене.

Окрім цього, на території заводу тривають роботи із підготовки флотаційних установок, за допомогою яких із мелясної барди відділятимуть залишки дріжджів.

Завершуючи зустріч, Костянтин Петрочук зазначив, що одну із причин неприємного запаху в Луцьку вдалося ліквідувати, та це - не остаточна причина. “Основне завдання зараз- шукати інші джерела виникнення неприємного запаху, в тому числі й поблизу мікрорайону Вересневе, адже тут функціонує ще чимало підприємств. Також будемо вирішувати питання із побудовою каналізаційної насосної станції, щоб приєднати мікрорайон Вересневе до міської каналізаційної мережі”, -додав він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ