У Рівненській області прокуратура ініціює рекультивацію земельної ділянки,на якій здійснювався незаконний бурштиновидобуток біля ліній електропередач

У Рівненській області прокуратура ініціює рекультивацію земельної ділянки,на якій здійснювався незаконний бурштиновидобуток біля ліній електропередач

27.05.17 12:02 0 710
Сарненська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.240 КК України за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Мова йде про правопорушення, яке виявлено на земельній ділянці поблизу с. Ромейки Володимирецького району, на якій внаслідок незаконного бурштиновидобутку пошкоджено грунтовий покрив у безпосередній близькості до опор ліній електропередач.

Процесуальним керівником слідчому надано вказівки у провадженні та залучено до огляду спеціалістів підприємства, яке обслуговує магістральні електромережі на даній ділянці, для встановлення наявності небезпеки функціонування електроопор в подальшому.

За попередніми даними спеціалістів небезпеки для електроопор немає.

Водночас, за ініціативою прокуратури скеровано листи керівникам органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо необхідності невідкладної рекультивації пошкоджених земель з метою попередження можливих негативних наслідків.

Триває досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, яке здійснюють слідчі Володимирецького ВП Варашського ВП ГУНП в Рівненській області, його хід перебуває на контролі прокуратури області.

Фото з місця огляду події

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку 5 червня ...

КОМЕНТАРІ