У Луцьку розпочався “Фестиваль ідей для дозвілля дітей”

У Луцьку розпочався “Фестиваль ідей для дозвілля дітей”

28.05.17 10:31 0 622
У місті Луцьку вперше відбувається культурно-мистецьке дійство під назвою “Фестиваль ідей для дозвілля дітей”, присвячене Міжнародному дню захисту дітей. Організаторами заходу є департамент культури Луцької міської ради спільно з громадською організацією “П'ятерня”. Для засновників творчої студії “П'ятерня” цей день є знаковим, адже цьогоріч студія святкує 15-ту річницю заснування.

Розпочався фестиваль із відкриття виставки творчих робіт учнів та випускників арт-студії “П'ятерня”. Картини створені руками маленьких художників, наймолодшому з яких- усього три роки. У приміщенні Галереї мистецтв зібралося чимало гостей — вихованці студії разом з батьками, випускники, митці, педагоги. Відвідати виставку та привітати колектив арт-студії “П'ятерня” з річницею створення, прийшли заступник міського голови Григорій Пустовіт та директор департаменту культури Тетяна Гнатів.

У вітальному зверненні до присутніх Григорій Пустовіт зазначив, що завдяки співпраці міської влади із громадськими огранізаціями мистецького спрямування вдається реалізувати чимало чудових ініціатив, спрямованих на розвиток творчих здібностей у мітей та молоді. “ у Луцьку розпочинається чудовий фестиваль, який дасть змогу обрати цікавий вид відпочинку та реалізувати свій творчий потенціал багатьом дітям. Особливо це актуально зараз, напередодні літніх канікул. Дякую організаторам за чудові ідеї. Переглянувши роботи, які тут представлені, вкотре маємо змогу переконатися, наскільки талановита та обдарована наша молодь”, -наголосив він.

Також Григорій Пустовіт привітав із творчим ювілеєм керівника ГО “Пятерня”, Заслуженого художника України Тетяну Мялковську, побажавши натхнення, творчих успіхів та відданих учнів. “Завдяки вам не лише діти, а й дорослі вчаться бачити прекрасне у простих, на перший погляд, речах”, -підкреслив він у вітальному слові та від імені виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука вручив Подяку міського голови колективу громадської організації «Арт-студія «Пятерня» та керівнику Мялковській Тетяні за активну діяльність у галузі культури, вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, участь у культурно-мистецькому житті міста Луцька, а також з нагоди 15-річчя створення громадської організації.

Сама ж Тетяна Мялковська подякувала своїм колегам, випусникам студії за баагторічну співпрацю, а також батькам своїх юних вихованців.

Потому на гостей чекала презентація колекції моделей костюмованого одягу, виготовленого учнями арт-студії “П'ятерня” під керівництвом випускниці студії,студентки інституту моди міста Варшава Анни Давидової.

А у сквері біля Галереї мистецтв гостей розважали учні муичної школи №1 імені Фридерика Шопена. А юні художники разом із гостями фестивалю створювали картини на полотні.

Фестиваль триматиме два дні. та завтра, 28 травня, для усіх охочих працюватиме фотозона від творчої майстерні “Сіно Солома”, майстер-класи із малярства та флористики, розваги та солодощі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Представники ...
Наступна новина: На Рівненщині вилучено 113 ...

КОМЕНТАРІ