Рашгард: захисне екіпірування і інноваційна тренувальна форма

Рашгард: захисне екіпірування і інноваційна тренувальна форма

28.05.17 23:43 0 1039

Спостерігаючи за серферами на пляжі, борцями, велосипедистами, багато хто звертає увагу на футболки, які ефектно облягають тіла. Всі, хто стикався з сучасним спортом і інтенсивними activities, знають, що це рашгарди - спеціальний захисний одяг, виготовлений з інноваційних видів текстилю. Ми не випадково почали з серферів - першими подібну екіпіровку почали використовувати саме вони, бразильські любителі катання на дошках, які страждають від сонячних опіків, холодної океанської води і саден, одержуваних під час катання.

Тоді ж, на початку 90-х років ХХ століття, на новинку звернули увагу атлети зі спортзалів - і рашгарди почали переможну ходу по всій планеті. Сьогодні вони затверджені як офіційна частина екіпіровки в грепплінгу. Борці змішаних стилів єдиноборств, джиу-джитсу, ММА та інших напрямів демонструють їх під час виступів і використовують на тренуваннях. http://boxing-stuff.comРашгарди подобаються численним любителям спорту і активного способу життя - їх із задоволенням носять чоловіки, жінки і діти. Чим вони відрізняються від якісної бавовняної футболки? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину http://boxing-stuff.com/, в якому ви безпосередньо можете придбати рашгард в Україні.

Що таке рашгард?

По суті, рашгард - це тренувальна компресійна футболка з тонкого, але посиленого текстилю, яка добре розтягується і щільно облягає фігуру. Візуальні особливості - не головне. Рашгарди стали частиною професійної екіпіровки тому, що вони забезпечують пасивний захист - безпеку, зручність і комфорт для атлетів (і, у випадку з контактними видами спорту, для їх «візаві» теж).

Як інший компресійний одяг, вони підтримують температурний баланс тіла і відводять надлишки тепла, захищають тіло від саден і ушкоджень. Рашгарди забезпечують високий рівень гігієни, оберігають від контакту зі шкірою суперників, захищають від вологи (власне, так і перекладається термін rush guard). Є моделі з підтримкою спини.

Хто і чому використовує рашгарди?

Сьогодні рашгард - це частина неодмінної екіпіровки спортсменів з різних «світів». Їх постійно використовують:

  • серфінгісти - тільки рашгард здатний одночасно оберігати від холоду океанічних хвиль, жарких сонячних променів, ультрафіолету, жорсткого піску та інших неприємностей;
  • борці - спортсмени практично всіх напрямків використовують екіпіровку, що захищає їх від поту, забезпечує безпеку, комфорт, гігієнічність;
  • хокеїсти, футболісти, бігуни, велосипедисти та представники інших видів спорту, що відрізняються інтенсивністю;
  • бодібілдери, шанувальники крос-фіта, бігу, силових вправ в тренажерному залі - в рашгардах можна майже забути про те, що на тобі одяг, настільки вони комфортні.

Рашгарди стають дедалі популярнішими через численні переваги - крім перерахованих вище плюсів, вони:

  1. не пропускають до шкіри власника бактерії, бруд і мінімізують ризик зараження шкірними інфекціями - на тілі не з'являться подразнення або запалення;
  2. набагато краща, ніж у звичайних футболок, вентиляція і здатність до висихання - крім презентабельного зовнішнього вигляду це дає ще й «зброю» проти переохолодження і протягів;
  3. стійкість до розривів і стирання - несучість і надійність рашгардів майже в два рази перевищує аналогічні показники звичайного компресійного одягу, при цьому якогось складного догляду не потрібно;
  4. ергономічний, анатомічно бездоганний крій - шви плоскі, непомітні, футболки добре сидять, дають можливість активно рухатися, виконувати складні «фігури»;
  5. легкість - навіть в щільних рашгардах вам буде комфортно, вони практично не відчуваються на тілі;
  6. додаткова підтримка м'язів і зв'язок - завдяки підтримці термобалансу, тіло повільніше остигає в паузах між інтенсивним навантаженням, що зменшує ризик травм, розтягнень.

Поверхня рашгарда гладка і красива - деякі власники, правда, відзначають, що до її слизькості потрібно звикнути, хоча в єдиноборствах це може стати і перевагою. До питання про зовнішній вигляд - екіпірування вигідно підкреслить всі результати ваших спортивно-тренувальних трудів, обтягнувши підтягнуту фігуру або рельєфний торс.

Виробники

Серед найбільш відомих компаній варто згадати:

  • Hayabusa;
  • Venum;
  • Under Armour;
  • Koral;
  • Jaco;
  • Bad Boy;
  • Tatami і Tatami Fightwear.

Є й інші бренди, що випускають якісні рашгарди за меншою вартістю.

Як доглядати за рашгардом?

Головне - це дотримуватися рекомендацій виробника, так як температурний режим прання може відрізнятися в залежності від виду матеріалу.

Стандартні правила:

  1. прохолодна вода - не вище 30-40 С;
  2. ручне або машинне прання на делікатному режимі (краще в сіточці для дрібних предметів або бюстгальтерів);
  3. м'який віджимання (НЕ сушка!);
  4. сушити можна на плічках або на сушінні, категорично не на батареї!

Для швидкого позбавлення від запаху поту можна сполоснути рашгард теплою водою без використання прального порошку. Це потрібно робити після кожного тренування!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Продажа кабеля оптом

КОМЕНТАРІ